Denis este deja DJ profesionist

NufaruMusic reprezinta o echipa tânără, Denis Popa şi Florin Chifor, dinamica, fiecare dintre ei fiind pasionat de ceea ce face. Denis Popa, care este elev al şcolii noastre, în clasa a 10-a A, secţia Filologie – Engleză, este deja întreprinzător, stă pe propriile picioare şi ne spune că tratează orice eveniment cu aceeasi seriozitate, fie ca este un botez de 40 de persoane, fie ca este o nunta sau o petrecere de 300 de persoane. DJ-ii de festivitati de la NufaruMusic stiu exact cum sa satisfaca gusturile muzicale ale tuturor oaspetilor la o nunta, majorat, botez/etc. DJ –ul ne împartaseste secretele aptitudinilor sale si ofera sfaturi practice pentru lume.

 

Denis spune că un DJ de succes trebuie să fie şi un bun psiholog.

Denis spune că un DJ de succes trebuie să fie şi un bun psiholog.

Reporter: De ce alegeti nuntile si nu cluburile?

Denis Popa: Mi-am început cariera lucrand în calitate de DJ într-un club mic cu Chifor Florin. Un tovaras de al meu lucra ca DJ la nunti si era în cautarea unui ajutor DJ. Cu banii castigati am cumparat primele difuzoare active, mixer, lasere , aparat de um si aparat de baloane. Clientilor le-a placut performanta mea si m-am decis sa ma fac DJ de evenimente.

Un DJ de club si un DJ de nunta sunt profesii diferite, in ciuda faptului ca ambii pun muzica si sunt garantia bunei dispozitii la evenimente. Am ales aceasta din urma, reiesind din faptul ca, în Oradea, sunt o multime de DJ de club si este usor sa te pierzi printre ei. DJ-lor de club ar trebui sa le fie prescris lapte pentru prejudiciu – ei lucreaza în conditii insalubre: zgomot puternic si mult fum de tigara.

Denis Popa face echipă cu Florin Chifor,.

Denis Popa face echipă cu Florin Chifor,.

Sa fii un DJ de club este mult mai usor. În club, de obicei, esti înconjurat de feţele cunoscute ale colegilor, simti sprijinul vizitatorilor si oaspetilor fideli. Aproape întotdeauna reprezinti pentru tinerii, care au deja dispozitie de a petrece o seara frumoasa si, prin urmare, intra usor în ritmul activitatilor de club.

DJ-ul de nunta, sau mai corect, DJ-ul de festivitati, lucreaza într-o atmosfera complet diferita, iar atributiile sale includ mult mai mult decat doar punerea muzicii. În acelasi timp, un DJ este si producator de sunet si lumina. Munca sa este asociata cu dificultati în instalarea si configurarea echipamentului, dar acestea o fac mai interesanta. Ai venit într-o sala pustie înainte de eveniment, ti se ofera o priza de 220 volti, restul tine de tine.

 

Reporter: Există vreun cântec fără de care nu trece nicio aniversare de-a ta?

Denis Popa: Fara îndoiala, Lou Bega – „Mambo no. 5”. Pe al doilea loc, în Oradea se afla dansurile colective ca „Meneaito”, „Lambada”, „Macarena” si Dansul pinguinilor. Apropo, nu toata lumea stie, dar Dansul pinguinilor provine de la dansul Letka-Jenka, foarte popular în anii 60. De asemenea, exista piese care sunt populare doar un sezon, cum au fost în aceasta toamna „Ai Se Eu Te Pego” de Michel Telo sau „Vara nu dorm” de Connect-R.

 

sala01Reporter: Cum pot fi satisfacute gusturile muzicale ale tuturor oaspetilor?

Denis Popa: Aici este nevoie sa va manifestati si ca psiholog. La nunti si alte evenimente private, trebuie sa te adaptezi rapid la public si sa oferi buna dispozitie la toti oaspetii cu vîrsta cuprinsa între 5 si 70 de ani, cu preferinte muzicale diferite si nationalitati diferite. Acest lucru poate fi realizat, avînd o mare experienta, cand dupa starea de spirit a oaspetilor din sala poti determina ce melodie poate fi inclusa urmatoarea. În plus, trebuie sa ai o mare colectie de muzica si internet mobil, cu care poti gasi rapid orice compozitie comandata.

Reporter: Ce trebuie sa retina tinerii, alegînd un DJ pentru muzica?

Denis Popa: În primul rând, discutati în prealabil cu parintii, nasii ( daca e nunta) scenariul comun si stilul preferat de muzica. Prima întrebare este de a alege între muzica live si un DJ de nunta. Faptul este ca orice colectiv muzical are un repertoriu restrans, astfel încat chiar si cei mai buni muzicieni din timp în timp includ un disc cu coloana sonora, dar chiar si asa clientul va rambursa cel putin 1.000 de euro pe noapte. De aceea, ori invitati de odata mai multe grupuri muzicale, care ofera un vast repertoriu de muzica, ori invitati doar un DJ profesionist! Desigur, energia muzicii live nu poate fi înlocuita. Astfel, de exemplu, eu lucrez în colaborare cu cîntareti si muzicieni. Acum se obisnuieste sa se invite la aniversare un DJ pentru toata noaptea si un cantaret cunoscut, care canta o ora-doua, sau un DJ, plus un violonist si saxofonist. Obtineti si muzica live si pret optim.

În al doilea rand, uneori parintii se întreaba, daca DJ-ul se va ispravi cu munca sa, pentru ca l-au asociat doar cu “bum-bum-bum”, adica muzica de club. În parte, au dreptate, nu toti DJ – ii de club sunt în stare sa mentina acompaniamentul muzical calitativ al unei nunti obisnuite.

În al treilea rînd, purcedeti în cautarea unui DJ cu cel putin cîteva luni înainte de eveniment, pentru ca, de exemplu, eu, de obicei, am toate zilele planificate pentru urmatoarele sase luni.

ambient03De asemenea, sugerez sa nu luati cu voi la activitatile de seara copiii mici. Apropo, anume din cauza copiilor mici lasati fara supraveghere, a trebuit sa echipez toate echipamentele cu huse speciale de siguranta. Imaginati-va: o nunta în plina desfasurare, oaspetii danseaza vesel si apoi … bang, si totul se opreste, s-a dovedit ca copilul lasat nesupravegheat, a apasat butonul ce stralucea pe amplificator. Copiii au nevoie de supraveghere permanenta, în caz contrar nu se vor relaxa nici parintii, nici oaspetii. Pe site-ul nostru, http://www.NufaruMusic.ro ne gasiti cu poze, video si oferte.

au consemnat DIANA MOŢIU şi ALINA LINGURAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: