Poţi ajunge la studii în străinătate şi din ianuarie

Elevii care nu au reusit sa plece la studii in strainatate in septembrie nu trebuie sa mai astepte inca un an, intrucat universitatile din Danemarca, Marea Britanie si Olanda isi deschid programele si in ianuarie 2013.

Facultatea are exact aceeasi structura, iar, la terminarea studiilor, studentii vor obtine aceeasi diploma, numai ca, in loc sa termine in lunile de vara, vor termina in lunile de iarna. In plus, concurenta fiind mai mica, admiterea este mult mai usoara pentru aceste programe.

Cei interesati pot afla mai multe detalii direct de la reprezentantii universitatilor din strainatate prezente la Romanian International University Fair, cel mai mare targ de universitati internationale din Europa de Sud Est, desfasurat anul acesta pe 20-21 octombrie in Bucuresti la Sala Palatului si pe 23 octombrie in Cluj Napoca la Casa de Cultura a Studentilor.

Tarile in care se desfasoara programele cu incepere in luna ianuarie sunt si cele aflate intre destinatiile preferate de studentii romani. In cadrul unei intrebari cu raspunsuri multiple dintr-un studiu desfasurat la editia din martie 2012 RIUF, participantii au declarat ca Marea Britanie ramane destinatia de top pentru studiul in strainatate in randul elevilor romani, 46% dintre respondenti isi doresc sa plece la o universitate din aceasta tara.  In topul preferintelor se afla si Danemarca (25%), SUA (23%), Germania (22%) si Olanda (17%). Interesul in crestere pentru aceste tari poate fi explicat prin calitatea invatamantului, costuri de scolarizare, posibilitati de angajare, oportunitati de finantare etc.

Detalii despre eveniment la adresa http://www.riuf.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: