Pregătită de o multiplă campioană a României

După cum v-am promis, revenim cu un interviu pe care ni l-a acordat dna prof. Daniela Marinău, îndrumătoarea de la CN Onisifor Ghibu a Raisei Sabău. Raisa este o atletă de excepție și a reușit să ajungă până la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar.

Raisa este îndrumată la clasă de către prof. Daniela Marinău, o persoană cu experiență în domeniul sportului, care a avut un rol vital în pregătirea sa. Din următorul interviu vom afla mai multe despre felul în care prof. Marinău a contribuit la succesul Raisei.

Sursă imagine: arhiva personală Daniela Marinău

Cum ați ajuns să fiți îndrumătoarea Raisei și cum ați ales să vă dedicați acestei cariere?

Prof. Daniela Marinău: Am practicat atletismul și ca sportivă de performanță am participat la numeroase competiții naționale și internaționale, fiind multiplă campioană a României și obtinand un excelent loc 8 la Campionatele Mondiale de Juniori. Astfel, meseria  de antrenor e o continuare, dar Raisa Sabau este sportiva crescută și antrenată de soții Virgil și Mariana Preda, lor datorându-li-se performanțele ei. Eu sunt profesoara Raisei la clasă și am selecționat-o pentru această competiție școlară. 

Cum descrieți procesul de pregătire pentru sportivii dvs.?

Prof. Daniela Marinău: Orice sportiv de performanță știe că antrenamentele sunt grele, dar e un greu necesar pentru a obține rezultate. 

Cum îi motivați pe sportivii dvs. să se concentreze și să rămână angajați pe termen lung în sportul lor?

Prof. Daniela Marinău: Seriozitatea în pregătire aduce performanța si rezultatele bune, motivatia de a merge mai departe si a dori mereu autodepășire. 

Cum ajutați sportivii dvs. să depășească momentele dificile și să se recupereze din accidentări?

Prof. Daniela Marinău: Sportul are un rol esențial in modelarea unui tânăr, îl ajută sa isi formeze caracterul, ii dezvolta abilități de comunicare, socializare, toleranta la eșec si gestionarea succesului. 

Ce sfaturi aveți pentru tinerii care își doresc să urmeze cariera de sportiv și să ajungă la nivelul olimpic?

Prof. Daniela Marinău: Cariera de sportiv este una extrem de grea, dar frumoasă. Îți cere sacrificii, trebuie sa gasesti echilibru intre viata personala si cea profesionala, uneori chiar se întrepătrundm dar satisfactiile sunt greu de atins în alte domenii.

RAISA SABĂU

CITEȘTE ȘI Raisa în prima ligă a tinerilor atleți

au consemnat CARLA MARTIN și BIANCA HADADI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: