CARLA & BIANCA: Raisa în prima ligă a tinerilor atleți

Talentul și munca asiduă sunt cheia succesului în orice domeniu, iar Raisa Sabău a demonstrat acest lucru prin participarea sa la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Cu determinare și pasiune, Raisa a depășit provocările competiției, ajungând în topul celor mai buni participanți.

În această competiție acerbă, Raisa a reușit să demonstreze calități de vârf prin abilitățile și cunoștințele sale remarcabile. Află mai multe despre parcursul său extraordinar în continuare. Citește despre povestea acestei tinere talente, despre modul în care a abordat pregătirea pentru olimpiadă, despre cum a depășit provocările și despre cum a fost influențată de această realizare.

În spatele fiecărui sportiv de performanță se află o echipă puternică de suport și antrenori dedicati, iar Raisa nu face excepție. Ea a avut șansa să fie antrenată și îndrumată de către prof. Daniela Marinău, o persoană cu experiență în domeniul sportului, care a avut un rol vital în pregătirea Raisei pentru competițiile olimpice, îndrumând-o și ajutând-o să se dezvolte și să-și îmbunătățească abilitățile. În această discuție, vom afla mai multe despre felul în care doamna Daniela Marinău a contribuit la succesul Raisei și despre relația specială dintre cele două.

Q&A

RAISA SABĂU

Cum ai început să te antrenezi pentru sportul tău?

Raisa: Am fost obligată de parinti la inceput dar pe parcurs a inceput sa-mi placa, mai ales ca imi ocupa timpul si decat sa stau acasa, mai bine mergeam la antrenamente 

Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ai întâmpinat în timpul antrenamentelor și cum ai reușit să-l depășești?

Raisa: Cel mai mare obstacol, sincer, a fost ca mi-am rupt mâna si nu prea aveam cum sa ma antrenez si am avut mult de recuperat.

Ce sfaturi ai pentru alți tineri care vor să înceapă să practice sportul tău?

Raisa: Daca ar vrea sa se apuce de atletism, trebuie sa fie foarte perseverenți si sa aibă continuitate pentru ca n-ai cum sa faci performanța altfel. 

Ce a însemnat pentru tine participarea la Olimpiada Națională și cum te-ai pregătit pentru aceasta?

Raisa: Participarea la olimpiada a fost o mare realizare – sincerm deși am fost accidentata inainte si nu prea ma pregătisem intens, sunt mulțumită de rezultat. 

Cum ai reușit să menții o balanță între antrenamente și scoală?

Raisa: Este foarte greu sa-mi împart timpul între antrenamente si viața personală, mai ales ca sunt la vârsta la care vreau sa ies in weekend-uri, nu doar sa ma duc la antrenamente, dar am reușit cumva sa mențin o balanța mai ales cu ajutorul parinților mei, care ma încurajează sa merg la fiecare antrenament. 

Care a fost varful carierei tale sportive și ce te-a motivat să ajungi acolo?

Raisa: Cel mai mare succes al meu a fost la naționalele de anul asta care s au ținut in martie.

Cum descrii relația ta cu antrenoarea și cum iți influențează această relație performanțele sportive?

Raisa: Relația mea cu antrenoarea e foarte buna si asta ma face sa vin la antrenamente cu drag, pentru ca ma inteleg bine cu dânsa.

Ce ai învățat de la antrenoarea ta în timpul antrenamentelor și cum te-a ajutat să-ți dezvolți abilitățile sportive?

Raisa: Am invatat de la antrenoarea mea sa nu ma dau bătută niciodata si sa lupt pana la sfârșit. 

Cum te ajută să te perfecționezi în sport?

Raisa: Ma ajuta foarte mult să-mi depășesc limitele si ma încurajează in tot ce fac.  Antrenoarea m-a motivat foarte bine in timpul competițiilor si m-a încurajat foarte mult, ajutându-ma sa trec peste momentele grele in care simteam ca vreau sa ma dau bătută.

CITIȚI ÎN ZILELE URMĂTOARE INTERVIUL PE CARE NI L-A ACORDAT ANTRENOAREA RAISEI, DNA PROF. DANIELA MARINĂU. RĂMÂNEȚI CU OCHII PE LOGO PAPER!

au consemnat CARLA MARTIN și BIANCA HADADI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: