MARIAN: Cum să rămâi pe locul întâi ani în șir

Joc în echipa de fotbal LPS Bihorul de câțiva ani și în această calitate încerc să mă perfecționez în permanență. Pe lângă lecțiile primite de la antrenor și de la colegii mei cu mai multă experiență, urmăresc jocul echipelor mari și fotbaliștilor deosebiți.

În această căutare m-a interesat întotdeauna care este secretul succesului de pe teren. În fotbal, pentru a aduce o echipă spre succes sau pentru a menține una pe căile succesului, pe lângă condiții bune de antrenament și pregătire fizică și antrenori pricepuți, echipa trebuia să dispună de un lot echilibrat și periodic de câteva transferuri pentru a crea competiție între jucători și pentru ca antrenorul să aibă parte de mai multe opțiuni.

Însă un aspect care devine tot mai popular la echipele mari este suma cu care sunt transferați jucătorii. O echipă cu un agent și cu un director sportiv pricepuți și implicați nu ezită să îi folosească și să aducă jucători talentați pe sume cât mai mici.

Pentru a ilustra afirmațiile de mai sus mă folosesc de exemplul echipei Bayern München aflată în prezent pe locul întâi in campionat și care își menține acest loc an de an de zece ani încoace.

Bayern München de-a lungul timpului a efectuat de mai multe ori transferuri pe sume neașteptat de mici, însă cele mai multe au avut loc în acest sezon în timpul perioadelor de transfer din vară și iarnă.

În Germania, în acest sezon au ajuns jucători precum:

  • Matthijs de Ligt: olandezul în vârstă de 22 de ani a ajuns la München de la Juventus Torino pe suma de 67 de milioane de euro
  • Sadio Mane: senegalezul s-a despărțit de Liverpool în această vară după mai multe sezoane petrecute în Anglia, bavarezii plătind doar 32 de milioane de euro
  • Mathys Tel: francez, 17 ani, suma de transfer egală cu 20 de milioane de euro
  • Ryan Gravenberch: olandezul de 20 de ani a ajuns pe suma de 18 milioane de euro în Germania, un preț foarte mic pentru un tânăr atât de talentat
  • Yann Sommer: elvețian, 34 de ani, a fost adus din cauza lipsei unui portar experimentat după accindetarea lui Manuel Neuer, suma de transfer a fost de 8 milioane de euro
  • Noussair Mazraoui: marocan, 24 de ani, a fost adus liber de contract de la Ajax Amsterdam
  • João Cancelo: portughezul în vârstă de 28 de ani a ajuns sub formă de împrumut la München pentru a doua jumătate a acestui sezon, urmând să se întoarcă la Manchester City.

O parte din informațiile din acest material le-am preluat de pe site-ul transfermarkt.com.

MARIAN SECARĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: