TRUPE DE ELITĂ 2023: Harul de a scrie despre Dumnezeu

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2022-2023.

CITIȚI ÎN CONTINUARE OPINIA SOFIEI GHENȚ, ELEVĂ ÎN CLASA A VI-A F, CLASA PROF. NICOLETA CIPLEU, CALIFICATĂ LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, PROFESOR ÎNDRUMĂTOR CĂLIN PERȚE.

Nu cred că există o vârstă de când poți să fii pasionat de Religie, eu consider că această iubire de Dumnezeu o moștenesc de la părinți, în special de la mama mea, care încă de mică mi-a insuflat acea dragoste față de biserică.

Dintotdeauna mi-a plăcut Religia, pentru că alături de ea am crescut, am învățat din ea, doar că acum a venit vremea să o dezvolt mai mult. Încă din clasele primare, mai exact din clasa a IV-a, am descoperit în mine un har primit de la Dumnezeu: harul de a scrie texte, povești, dar nu de mult am descoperit harul de a scrie despre Dumnezeu. Îmi creează o liniște sufletească imensă, simt că aici pot să descriu în cuvinte lumea de azi așa cum o văd eu și să-mi așez sentimentele cu ușurință.

De aceea mi-am dorit să particip la Olimpiada de Religie. Am vrut să-mi exploatez acest har, care s-a dovedit într-adevăr a fi un dar minunat primit de la Dumnezeu.

De obicei, în timpul orelor mă pregătesc intensiv cu domnul Perțe, căruia țin să-i mulțumesc pentru tot timpul alocat, sprijin și mai ales sfaturile pline de înțelepciune pe care mi le oferă zilnic. Bineînțeles că pe lângă orele petrecute alături de domnul profesor la școală, acasă mă pregătesc zilnic, citind din manual sau Biblie și scriind texte despre Hristos. Nu pot să spun exact cât timp aloc Religiei, deoarece consider că pasiunile se fac din plăcere, atât cât poți. și nu există un timp limitat pentru ele.

Dacă ar fi să evaluez cât la sută din isprava mea e muncă, aș putea zice 30%, talent 50%, iar motivația și auto-motivația 20%. Am ales talentul pe primul loc, deoarece consider că el și-a lăsat cel mai mult amprenta asupra rezultatului meu.

Cum am spus și mai devreme, mama mea a jucat rolul pricipal în pregătirea mea, deoarece ea m-a călăuzit spre căile lui Dumnezeu, încă de când eram mică. De asemenea, și domnul profesor a avut o contribuție mare în pregătirea mea, ajutându-mă să descopăr tainele despre Dumnezeu. În primul rând Tatăl Ceresc a fost Cel
care a rânduit toate, m-a ajutat să obțin acest rezultat, răsplătindu-mi toate orele de muncă.

De asemenea, am participat și la alte olimpiade, cum ar fi cea de Limba și literatura română, unde anul trecut am luat locul trei la etapa județeană, dar anul acesta am ales să mă pregătesc mai mult pentru Olimpiada de Religie.

Reușita mea nu are un secret special; sincer, eu mi-am dorit să salvez Religia. Multă lume o consideră o materie neimportantă, iar asta m-a motivat să am punctaj bun pentru a demonstra faptul că Religia este o materie chiar foarte importantă și ne poate fi de ajutor în fiecare zi. Fără Religie în școli, elevii Îl vor pierde ușor pe Dumnezeu, dar așa flacăra iubirii pentru El va arde necontenit.

După părerea mea, un elev pasionat de Religie ar trebui să fie curios de Dumnezeu. Să caute răspuns la cele mai interesante întrebări despre El, să meargă la biserică și nu numai. Un elev iubitor de Dumnezeu va căuta mereu binele și calea adevărului.

Când nu învăț la Religie, îmi petrec timpul făcând teme sau lecții la alte materii preferate, cum ar fi Germana, Româna și Engleza. Îmi plac foarte mult limbile și Religia, îmi place să le studiez cu atenție și să le deslușesc misterele. Bineînțeles, în afară de lecții, îmi place să ascult muzică, să joc volei și să socializez cu prietenii mei.

Poate părea destul de matur, dar ușor – ușor, din noua mea pasiune pentru limbi și Religie, s-a născut dorința de a deveni profesoară. Întotdeauna mi-a plăcut chimia sau relația între profesor și elev, îmi place să le explic oamenilor lucruri și e o mare satisfacție când te înțeleg. Mereu mi-a plăcut comunitatea din această școală, care
te face să te simți ca într-o famile, o a doua casă. De aceea îmi doresc să devin profesoară: să mă bucur, să mă împrietenesc și să-i fac pe copii să înțeleagă materia mea și să le facă plăcere să învețe.

Olimpiada națională de Religie se va desfășura între 19-23 aprilie la Deva. Voi încerca să dau tot ce e mai bun din mine pentru Ghibu și să vin cu un rezultat,care să fie un prilej de bucurie. Mă simt onorată să reprezint școala, dar mai ales județul la această olimpiadă.

Vreau să le mulțumesc tuturor profesorilor pentru tot sprijinul și pentru încurajările primite, vreau să-i mulțumesc doamnei dirigintă, Nicoleta Cipleu. pentru toată susținerea, dar mai ales domului profesor Călin Perțe pentru tot ajutorul acordat, deoarece fără orele de muncă alături de dânsul, nu cred că puteam ajunge la
această performanță.

SOFIA GHENȚ

SOFIA GHENȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: