TRUPE DE ELITĂ 2023: Engleza care îmi curge prin vene

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2022-2023.

CITIȚI ÎN CONTINUARE OPINIA LUI DAMIAN DRUGAȘ, ELEV ÎN CLASA A IX-A C, CLASA PROF. MIRCEA POP, CALIFICAT LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ, PROFESOR ÎNDRUMĂTOR FLORICA POP.

Pasiunea mea pentru limba engleză nu a început la un moment specific, deoarece dintotdeauna am simțit că engleza, metaforic vorbind, „îmi curge prin vene”, dar momentul care mi-a deschis ochii față de potențialul meu adevărat a fost atunci când am purtat o conversație în limba engleză cu un străin, singurul antrenament pe care îl aveam la vârsta aceea, de 8 ani, fiind vizionatul de filme.

Călătoria mea spre aprofundarea limbii engleze a început ca urmare a evenimentului anterior menționat și dintr-o dorință personală de a deveni foarte bun la ceva în viață și de a excela în anii mei de studiu la una dintre multele materii din programă.

În opinia mea, pregătirea pentru o limbă străina nu poate fi cuantificată exact, deoarece aceasta nu se oprește niciodată. Limba engleză este cu atât mai specială, întrucât în zilele noastre trăim într-o lume în care totul se bazează pe această limba, așadar, fiind zilnic în contact cu aceasta, pregătirea mea este constantă, dar pentru a putea excela acord zilnic timpul necesar pentru a parcurge cel puțin un test de gramatică și înțelegere a textului.

Sincer vorbind, succesul meu îl privesc în felul următor: 50% talent, 30% muncă, 5% motivație și 15% auto-motivație.

De departe doamna profesor Florica Pop a jucat rolul cel mai important în pregătirea mea, dumneaei mi-a modelat talentul, în decursul a 5 ani, spre o singură țintă, cea a succesului. Cred că toți cei care au trecut “prin mâna dânsei” în decursul vieții îi pot recunoaște talentul de a scoate la iveală orice fărâmă de pricepere și din cel mai nepregătit elev.

Încă din clasa a 2-a, sub coordonarea doamnei învățătoare Brândușa Pintean, am participat la competiții școlare precum Gazeta Matematică, Comper și Olimpiada de matematică reușind să excelez la toate. În anii gimnaziali, în ciuda impedimentului reprezentat de pandemia care ne-a oprit viețile în loc, am reușit să acumulez mai multă experiență la nivel competițional, astfel sub coordonarea domnului profesor Mircea Pop și a doamnei profesor Florica Pop, am participat la Olimpiada de matematică și la Cangurul Lingvist, ajungând chiar la etapa națională la concursul Cangurul lingvist în clasa a VI-a, iar finalul ciclului gimnazial a fost marcat de participarea mea la Olimpiada de limba engleză, anul trecut când am obținut locul 2 pe județ.

Nu consider să existe vreun secret pentru reușita mea, bineînțeles că talentul nativ este un element cheie, dar așa cum toată lumea știe, talentul neexersat este ca și cum nu l-ai avea.

În opinia mea, dacă cineva vrea să facă performanță pe plan lingvistic, în cazul de față la limba engleză, trebuie sa muncească, dar, dacă chiar ești pasionat de această materie, munca ți se va părea o joacă distractivă și fără să îți dai seama vei ajunge să participi la diverse concursuri care îți vor aduce bucuria obținerii de diplome și premii.

Eu unul chiar îmi prețuiesc timpul liber și încerc să funcționez după regula “celor trei opt”, adică opt ore de odihnă, opt ore de lucru și opt ore de recreere. Așadar, hobby-ul principal care îmi ocupă o parte din cele opt ore de recreere este fotografiatul, hobby care necesită destul de multă mișcare și răbdare pentru a găsi cadrul pe care îl cauți. În vacanțe sau in weekend-uri îmi place foarte mult să călătoresc și să explorez locuri noi, să observ și să admir ce este în jurul meu, activitate care merge mână în mână cu fotografiatul.

Chiar m-am gândit în ultima vreme la ce aș vrea să fac în viitor, iar concluzia a fost că aș vrea să ocup o poziție de management într-o companie de transport, acest job implicând și pasiunea mea față de călătorie.

Olimpiada de Limba engleză, etapa națională, se va desfășura în perioada 9-13 aprilie 2023 în orașul Cluj-Napoca.

Sentimentele de mândrie și entuziasm sunt cele cu care îmi voi reprezenta școala și județul, entuziasmul datorându-se dorinței mele de a aduce un rezultat valoros pentru renumele școlii în care învăț și pentru județul Bihor pe care îl reprezint cu mare bucurie. Un lucru pe care vreau să îl adaug are legătură cu interpretarea concursurilor școlare. Mulți consideră greșit faptul că trebuie să participi la cât mai multe olimpiade și competiții care nu au legătură cu adevăratul tău talent. Așadar, părerea mea este că elevii ar trebui ajutați să își descopere talentul sau talentele native și să le pună la încercare pentru a le putea manifesta la adevărata lor valoare și astfel copiii s-ar concentra pe calitate, nu pe cantitate, deoarece mai multe concursuri la care singurul rezultat este participarea nu pot echivala cu un singur concurs la care obții un premiu, iar experiența dobândită este minunată.

DAMIAN DRUGAȘ

DAMIAN DRUGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: