IASMINA: Lupta pentru dragoste

Dintotdeauna tu m-a prins foarte ușor. Îmi plac romanele cu povești frumoase de dragoste. Mă pierd în fiecare istorie care înflorește sub ochii mei, suspin în pumni la fiecare ușă trântită și zâmbesc de fiecare dată când fiorii dulci ai dragostei își regăsesc drumul spre sufletele protagoniștilor.

A fost ușor să mă cucerească. Povestea lui Morgan a avut doza potrivită de maturitate, de teamă și de regret. Dar m-a cucerit și pentru că a pus accentul pe relația dintre mamă – fiică. Nu vreau să știu cum e să nu găsești canalul potrivit pentru comunicare.

Pentru Morgan Grant a fost al naibii de greu să fie mereu în umbră. Clara era universul ei. Dar fata alerga în altă parte pentru confesiuni. O credea previzibilă pe mama ei. Și acela a fost momentul în care am făcut pauză și m-am pus în locul lui Morgan. A durut. Și cred că aș fi reacționat la fel ca ea. M-aș fi retras în carapacea mea și aș fi încercat să o protejez de la depărtare.

Se pot întâmpla multe lucruri în viața unui om. Decizii luate în favoarea altora, din dragoste sau din obligație. Compromisuri, prietenii, zâmbete sincere și acțiuni care vin din suflet. E loc și pentru tristețe, minciuni, pierderi și trădare. E dureros să afli că ai fost folosit și mințit. Dar cum e să afli că oamenii în care ai crezut cel mai mult sunt și cei care te vor răni în cel mai crud mod cu putință?

Nu vă mint. Deznodământul este ușor de ghicit. Nu există decât foarte puține lucruri neprevăzute. Și astea sunt strâns legat de cât de mult dorește autoarea să complice sau să dezvolte ideea. Altă dată, cunoscând firea mea de om greu de mulțumit, aș fi spus că aș fi avut nevoie de mai mult. Aici nu pot spune acest lucru. M-am bucurat că autoarea a păstrat lucrurile simple, mutând astfel accentul pe lucrurile principale: legăturile dintre oameni, importanța adevărului.

Morgan este exact genul de om care poate să se sacrifice pentru alții. Trăind pentru soțul și fiica sa, Morgan rămâne la un nivel egal pe scara valorilor. Nu evoluează, nici nu involuează. Rămâne același om, an după an, nu îndrăznește să viseze, să vadă dincolo de zidurile rutinei. Singurul ei act de rebeliune este un panou pe care îl completează cu fiica sa. Acolo, folosind creioane colorate, cele două își treceau cele mai importante visuri. Clara avea puterea să creadă. Morgan lăsa praful și timpul să se aștearnă peste ele.

Spusă din perspectiva celor două personaje feminine, povestea ne prezintă durerea și
dragostea din două unghiuri diferite.

Dintotdeauna tu este o poveste dulce-amară despre dragoste, trădare și familie. Se citește foarte ușor și ți se insinuează treptat în suflet. Eu m-am identificat destul de mult cu Morgan și cred că acesta a fost punctul sensibil. Mi-a plăcut povestea pentru credibilitatea ei. Astfel de lucruri se întâmplă la câțiva pași de noi. Este o poveste potrivită pentru adolescenți și oameni maturi. Ambele tabere au de învățat din povestea lui Morgan și a Clarei.

Deși rămâne tot în sfera poveștilor ușurele, Colleen Hoover are un stil plăcut, confortabil și personal. Te poți regăsi ușor în rândurile sale, simți că personajele închipuite de ea sunt prietenii tai buni, cei cu care stai la povești, lângă cești cu băuturi calde.

IASMINA SCUTELNICU

Romanul de dragoste Dintotdeauna tu a apărut în anul 2020, este tradus de Ioana Socolescu și cuprinde 480 de pagini. Cartea poate fi găsită AICI.

IASMINA SCUTELNICU


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: