ALISIA: O poveste de iubire explozivă

Joi, 12 ianuarie, a avut loc premiera serialului Lia – soția soțului meu, pe postul de televiziune Antena 1. Producția, cu mare succes la public, este difuzată în fiecare joi, de la 20:30, fiind o adaptare după drama turcească Asla Vazgeçmem – Never let go. 

Acest serial ne-o prezintă pe Lia, o tânără de 20 de ani, care e nevoită, în urma pierderii tatălui său, să renunţe la cel mai mare vis al ei – acela de a urma cursurile celebrei şcoli de balet de la Moscova. Fără niciun alt sprijin, Lia decide să vină la singura ei rudă, mătuşa ei, care lucrează pe domeniul Vornicu, unde îl va întâlni pe Petru.

Serialul Lia – Soția soțului meu aduce în prim-plan o poveste de iubire unică, dar încercată de trădări şi minciuni. În încercarea de a triumfa, iubirea adevărată se lovește de o mulţime de obstacole şi pericole. 

Prietenii LOGO Paper îsi mai aduc aminte de interviul pe care ni l-a acordat anul trecut Bianca Mina, scenarista serialului Adela. Ei bine, în prezent aceasta semnează scenariul serialului Lia – soția soțului
meu
, fapt pentru care am reluat legătura cu domnia-sa.

BIANCA MINA

Q & A

Ce s-a schimbat de la ultimul nostru dialog?

De la ultimul nostru dialog mi-am mai făcut niște prieteni: personajele din Lia.

După ce carte ai realiza o ecranizare?

Visul meu este să fac ficțiune istorică, dar dacă ar fi să fac o ecranizare după un roman, Rule of the bone de Russel Banks ar fi prima mea alegere. Cartea este un Bildungsroman despre viața unui adolescent dintr-un mediu defavorizat dintr-un mic orășel post-industrial, care devine prieten cu un înțelept rastafarian din Jamaica, țară unde ajunge să trăiască o mare aventură.

Ți-a influențat vreun film munca de scenarist? 

Da, cu siguranță. Se întâmplă des ca scenariile pe care le scriu să fie influențate de stilul filmelor sau serialelor pe care le urmăresc. De exemplu, ultimul film care m-a impresionat pentru finalul neașteptat și felul în care au construit povestea până atunci a fost Acolo unde cântă racii, bazat pe romanul cu același nume, pe care mi l-am comandat și abia aștept să-l citesc.

Ce ne poți spune despre noul serial, Lia – soția soțului meu?

Că îmi place foarte mult, mai ales povestea de dragoste dintre protagoniști, pentru că, deși au atâtea obstacole, iubirea pe care o simt e mai puternică decât orice. Și pe lângă poveste, mă bucur să văd cât de reușit este din toate punctele de vedere, și asta datorita tuturor oamenilor implicați în producție – de la actorii fenomenali, la regizori, la producători, la cei care fac montajul, pun muzica. Un proiect bine făcut este întotdeauna meritul întregii echipe.

Povestește-ne cum a fost să scrii scenariul serialului Adela. În prezent, cum e să scrii scenariul serialului Lia?

Serialul Adela a fost primul serial pe care l-am scris alături de colegul meu, Radu Grigore. Acum, pentru că suntem deja la al doilea in aceeași echipă, ne-am rodat și mai mult și simt că facem o super-echipă. Este pur și simplu o mare plăcere și onoare să scrii cu cineva cu care te înțelegi așa bine.

Au fost momente în care ai simțit că scenariile te copleșesc? 

Da, de fiecare dată. Dar cred că face parte din procesul de creație. Mai ales atunci când sunt secvențe cu multă emoție, atunci când sapi adânc în propria ta memorie afectivă ca să găsești adevărul.

Cu ce consideri că se aseamănă și se deosebesc aceste seriale scrise de tine?

Adela avea ca poveste centrala relația dintre cele două surori – Adela si Andreea. In Lia, avem cu totul alt tip de poveste centrală – o poveste de dragoste imposibilă, explozivă, exact așa cum se spune… cu năbădăi!

Ai un personaj preferat din serialul Lia

Foarte multe! Îmi place Petru, pentru că este vulcanic si imprevizibil, Lia, pentru latura ei artistică și sensibilă, dar în același timp pentru tăria ei de caracter. Iar Alice pentru că e genul de persoană care nu se da bătută niciodată.

Ne poți da niște spoilers din serial? 

Pot să spun doar că vă așteaptă multe surprize și multă acțiune, emoție, dragoste, lecții de viață.

Ne poți transmite un mesaj?

Vreau să vă felicit pentru acest jurnal. Faceți o treaba foarte bună și sunt foarte curioasă să văd unde veți ajunge peste ani. Cu siguranță, departe! Țineți-o tot așa!

Povestea serialului Lia îi va ține cu fiecare episod cu sufletul la gură pe fani, care pot vedea episoadele atât la TV cât și online, inclusiv pe AntenaPlay. 

ALISIA UNGUR

a consemnat ALISIA UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: