PAULA: Toate probele duc spre… nimeni?!

Cazul Alaska Sanders de Joel Dicker este o carte intrigantă, plină de suspans și mister. Acest roman polițist îți capturează atenția de la primele pagini și te ține cu sufletul la gură până la final.

Trupul neînsuflețit al Alaskai Sanders, sosită de curând in Mount Pleasant, un orășel liniștit din New Hampshire, este găsit la marginea unui lac. Ancheta este curând oprita, fiindcă poliția obține mărturisirea făptașului si a complicelui său. Dar unsprezece ani mai târziu, cazul este redeschis. La începutul anului 2010, sergentul Perry Gahalowood, de la Politia Statala din New Hampshire, convins că a elucidat crima la vremea respectiva, primește o scrisoare anonima care îl tulbura. Să fi urmat el o pista falsă?

Prietenul lui, Marcus Goldman, care se bucura de un succes uriaș de pe urma cărții sale, Adevărul despre cazul Harry Quebert, îl va ajuta să afle ce s-a întâmplat de fapt, în acea poveste de demult.

Dicker reușește să construiască o poveste complexă, cu personaje bine conturate și pline de secrete. Fiecare
pagină aduce noi indicii și dezvăluiri, iar cititorul este mereu în suspans, încercând să rezolve misterul împreună cu personajele.

Foto: Paula Mărcuș

Un alt punct forte al cărții este modul în care este construită narativ. Capitolul de deschidere prezintă un eveniment-cheie, iar restul poveștii se derulează într-o serie de flashback-uri, care îți dezvăluie treptat întreaga poveste. Această structură narativă face ca cititorul să se simtă parte din anchetă și să fie mereu în alertă.

Autorul abordează teme importante, precum prietenia, încrederea și trădarea, ceea ce face ca povestea să fie mult mai complexă și interesantă decât o simplă investigație a unei crime.

De asemenea, finalul poate fi considerat surprinzător și uneori neașteptat, iar asta poate fi o surpriză plăcută
sau dezamăgitoare pentru unii cititori. În cazul meu, finalul m-a lăsat cu gura căscată. Criminalul s-a dovedit
a fi ultima persoana suspectă, aceasta fiind acuzată după anchetarea unor piste care nu au legătură directă
cu victima găsită lângă lac, pe Grey Beach.

În general, Cazul Alaska Sanders este o carte care merită citită de oricine iubește genul polițist și misterul. Este o carte complexă și bine construită, cu personaje puternice și o poveste care îți va rămâne în minte mult timp după ce ai închis ultima pagină. Te va ține prins între rândurile romanului până la fraza de
încheiere.

Dicker a subliniat foarte elegant problemele cu care se înfruntă societatea zilelor noastre, astfel că, după finalizarea cărții, îți vei pune niște întrebări în legătură cu încrederea în oameni si despre minciunile
fără scrupule pe care unii le pot inventa.

Se poate observa in același timp si faptul că personajele ascund secrete si tragedii sub o aparență inocentă, dar care mai târziu, ajung să ii bântuie pentru eternitate.

Acest roman are in compoziție 608 pagini, iar achiziționarea se poate face atât online pe site-ul elefant, dar și fizic, din librăria Cărturești.

PAULA MĂRCUȘ

PAULA MĂRCUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: