PAULA: Înghețata are gustul paradisului

Odată încheiată pandemia în luna martie a anului trecut, vara urma a fi dezlănțuită, concediile nemaifiind restricționate. La fel s-a întâmplat și în cazul familiei mele.

După ce ne-au anunțat că toate restricțiile s-au retras, agențiile de turism au început a fi pline ochi cu oameni care, din cauza pandemiei, nu au avut parte de vacanțe sau opțiunile au fost limitate.

Având în vedere sfârșitul pandemiei, familia mea, de asemenea, dorea alegerea unei destinații de vacanța pe
meleaguri străine. La scurt timp după, am dat peste o mică stațiune italiana, lângă Marea Adriatică. Ne-am îndrăgostit de fotografiile făcute locului și nu am putut să nu punem piciorul pe nisipurile Bibionelui. În luna iulie, ne-am făcut bagajele si am pornit un drum anevoios pana în frumoasa Italie.

Odată ajunși nu am putut ignora finețea nisipului auriu si marea albastră liniștită. Locurile din jur erau foarte bine
amenajate, fiecare turist avea parte de propriul șezlong până la plecare.

Primele zile au trecut foarte repede, însă asta nu ne-a oprit din a încerca bunătățurile culinare ale zonei, dar și faimoasa gelatto, care avea gust a paradis dulce. De asemenea, am profitat din plin de briza mării care este cunoscută a fi benefică ăn caz de afecțiuni pulmonare.

În ultimele zile, am deviat de la drumul nostru spre casă, luând direcția faimosului Lago di Garda, un lac magnific aflat în nordul Italiei, în provincia Verona. Peisajele erau atât de frumoase încât îți tăiau respirația. În orașul Garda am fost întâmpinați de o familie de români stabiliți în zonă și cu ajutorul cărora am reușit in doar două zile sa vizităm atât
lacul turcoaz, cât și Verona. Orașul, cunoscut prin intermediul poveștii de dragoste dintre Romeo și Julieta, ne-a plăcut foarte mult. Străzile orașului erau foarte curate, iar clădirile impresionau printr-o arhitectură aparte.

Experiența mea in Italia va rămâne mereu una perfectă și de neuitat. Recomand vizitarea acestei țări măcar o dată în viață, căci nu va dezamăgi.

Sursă imagini: arhiva personală Paula Mărcuș

PAULA MĂRCUȘ

PAULA MĂRCUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: