DENISA: Depresia în rândul adolescenților

În opinia mea, adolescenții din ziua de azi sunt cei mai predispuși la depresie. Aceasta trebuie luată în serios, la fel ca orice altă boală.

Primele semne ale unui adolescent depresiv sunt interesul scăzut sau inexistent față de activitățile pe care le practica cu drag in trecut, mâncatul excesiv sau înfometarea, gândurile cu tentă de sinucidere și multe altele.

Factorii care ar putea declanșa o depresie sunt divorțul părinților, despărțirea de iubit / iubită, moartea unui apropiat sau a animalului de companie sau chiar venirea pe lume a unui membru nou al familiei.

În general, o relatie bună cu părinții sau cu cel puțin un adult ar putea exclude apariția depresiei, deoarece adolescentul se va putea elibera de acele gânduri apăsătoare care îi fac mult rău, discutand și primind sfaturi.

Cunosc bine o tânără de vîrsta mea care a trecut printr-o formă ușoară de depresie, dar a reușit să treacă peste, cu ajutorul mamei și al prietenilor.

Consider ca depresia ar trebui sesizată și tratată înainte de a fi nevoie de intervenția unui psiholog sau a unui psihiatru. În special părinții sunt primii care ar trebui să observe o schimbare in comportamentului adolescentului și să comunice cât mai mult cu el, ridicându-i moralul, astfel evitând complicațiile.

Depresia este una dintre bolile care au leac și te poți vindeca complet ascultând de sfaturile psihologului sau psihiatrului.

Nu este nicio rușine sa fii bolnav, nu trebuie să te simți inferior, așa că apelează la ajutor încrezător!

DENISA FURTOS

DENISA FURTOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: