ANDREEA & ANDREA BEATRIX: Eminescu celebrat la Ghibu

În data de 15 ianuarie s-au împlinit 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, considerat unul dintre cei mai valoroși artiști ai țării noastre. 

Cu această ocazie, luni, în data de 16 ianuarie, de la ora 10, în sala festivă a colegiului nostru s-a ținut o celebrare în cinstea îndrăgitului poet; la aceasta au fost prezenți elevi din clasele a IX-a A și C, a X-a A și B și a XI-a A.

Fotogalerie: arhiva personală Laura Lazăr

Mai mulți elevi au susținut diferite interpretări ale lucrărilor lui Eminescu, printre aceștia numerându-se Doble Rareș și Pușcaș Patrik din clasa a V-a D, interpretând Scrisoarea III (îndrumați de doamna profesoară Gabor Loredana), Pașcondea Cezara din clasa a VII-a C, cu Glossă (coordonată de doamna profesoară Brînzaș Marcela), Leuce Andrei și Popa-Brața Nadina din clasa a IX-a C, cu Floare albastră (coordonați de doamna profesoară Cipleu Nicoleta), Morar David din clasa a XI-a A, cu Eu nu cred nici în Iehova (profesor coordonator Popoviciu Alexandru), și alții.

PATRIK INDRIE. Sursă foto: arhiva personală

Tot din clasa a XI-a A, elevul Indrie Patrik a interpretat monologul lui Toma Nour din Geniu pustiu, fiind și el îndrumat tot de către domnul profesor Popoviciu Alexandru, iar noi i-am cerut să ne spună câteva cuvinte legate de această festivitate.

„Consider că monologul lui Toma Nour reprezintă perfect starea României ca nație și a românilor ca popor, îndepărtându-ne tot mai mult de trecutul și identitatea noastră, adoptând mult prea ușor concepte și valori străine, astfel uitând voluntar cine suntem și ce reprezentăm, idee împărtășită și de Mihai Eminescu prin Toma Nour”, ne-a declarat Patrik.

O parte din aceste informații ne-au fost oferite de către doamna profesoară Lazăr Laura, unul dintre organizatorii evenimentului, căreia îi mulțumim.

Prof. LAURA LAZÂR

ANDREEA BOT, ANDREA BEATRIX PODARU

ANDREA BEATRIX PODARU și ANDREEA BOT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: