ELISA: Spotify, cheia spre lumea muzicii

Una dintre cele mai folosite aplicații, pe lângă cele din social media, spre exemplu Instagram, Facebook, Snapchat, Tik-Tok și altele, Spotify ne oferă peste 70 de milioane de melodii și podcast-uri de la case de discuri și companii media.

Este unul dintre cele mai cunoscute servicii de muzică streaming din lume, intrând într-o mare concurență cu alte aplicații destinate muzicii, precum Google Play Music sau Apple Music.

Spotify este disponibilă pe majoritatea device-urilor și pe sisteme de operare diferite, de la Windows la Linux, IOS, Windows Phone și Android.

Cum funcționează algoritmul  acestei aplicații?

Destul de simplu!

Aplicația se leagă de conținutul pe care l-ai ascultat cel mai recent, apoi algoritmul face un research la piesele sau podcast-urile ascultate, de unde Spotify selectează elemente comune și își crează playlist-uri cu piesele tale favorite.

Cât costă Spotify în România?

Dacă ne extindem peste hotare, din punct de vedere financiar, Spotify costă ceva mai mult. Dar inițial aplicația are două opțiuni utile numite: Spotify Free și Spotify Premium. În afara versiunii gratuite, care include reclame și anumite limitări, permite totuși ascultarea in modul shuffle și crearea de playlist-uri.

Versiunea Spotify Premium în România costă 4,99 euro la abonamentul lunar. Anual, Spotify te poate costa undeva la 250-280 de lei.

Ai folosi acest gen de aplicație?

Din punctul meu de vedere, Spotify este unul dintre cele mai bune instrumente pentru iubitorii de muzică și nu numai.

ELISA CANALAȘ

ELISA CANALAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: