DARIA & DARIA: Sigur te conving

Cu toții ne-am confruntat măcar o dată cu frustrarea pe care o avem atunci când părinții spun Nu.

Când chiar vrem să luăm parte la ceva alături de prietenii noștri, dar părinții, din diferite motive, nu sunt de acord.

Prin acest text, am vrea să demonstrăm că libertatea pe care părinții o oferă copiilor este foarte importantă în viața unui adolescent.

Putem fi siguri că majoritatea adolescenților s-au confruntat cu acest NU. De aceea, mulți tineri din zilele noastre încep să își schimbe comportamentul radical, încep să dezvolte anumite frici în a comunica cu propriii părinți.

La rândul nostru, înțelegem frica părinților de a-și lăsa copiii in această lume, dar nici închiși cu lacătul nu putem fi. Avem nevoie de încredere din partea lor, să ne putem dezvolta pe cont propriu și să ne descurcăm singuri în societate.

Din cauza faptului că părinții sunt atât de grijulii cu fiii și fiicele lor, aceștia ajung să mintă în legătură cu locul unde se duc sau cu cine. Încep să ascundă aspecte din viața lor și pierd din legătura pe care o au cu părinții.

O prietenă ne-a acordat câteva minute pentru a raspunde la o întrebare:Ai fost vreodată nevoită să stai acasă datorită faptului că părinții tăi nu au fost de acord să ieși cu prietenii tăi?

Ne-a raspuns: „Da, de multe ori, și mi-a părut rău că nu am fost prezentă lângă ei, să iau și eu parte la amintirile acelea”.

În final, am dori să ne adresăm părinților care poartă acea frică în suflet pentru copilul lor să nu pățească ceva. Cum am spus și mai sus, adolescenții au nevoie de spațiul lor, unde se simt liberi și au nevoie de prieteni. Niciodată nu o să poată face parte dintr-un colectiv dacă nu le dați șansa de a ieși puțin din casă, să descopere lumea care îi încojoară.

DARIA DUNEȘ, DARIA BUCUREAN

DARIA DUNEȘ și DARIA BUCUREAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: