ANDRA & SARA: Prietena noastră neautentică

Acum mai bine de două săptămâni, Austria a blocat aderarea României la Spațiul Schengen. Mulți români spun că am fost dați la o parte fără niciun motiv, deoarece țara noastră îndeplinește condițiile impuse de Uniunea Europeană.

Guido Reil, europarlamentar german, a spus despre Romania că este ,,Vestul sălbatic al UE’’, adăugând că țara noastră nu are ce căuta in Schengen și că nu ar fi trebuit sa adere nici la Uniunea Europeană.

După puțin timp, europarlamentarul și-a cerut scuze cu privire la declarația pe care a facut-o. Acesta și-a schimbat
viziunea asupra țării noastre, după ce a vizitat județul Hunedoara, la începutul lunii decembrie, la invitația deputatului Natalia Intotero. În mesajul său transmis, Guido Reil menționează că și-a creat o imagine despre poporul român, pe care l-a apreciat ca fiind primitor: „Trebuie să spun că am cunoscut oameni incredibil de binevoitori și primitori. Oameni care sunt mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuși bogați, pentru că sunt mândri. Mândri de cultura lor, mândri de țara lor. O țară care este una cu biserica ei. Oameni care își iubesc familia clasică. Toate acestea sunt lucruri pe care și eu le iubesc și pentru care am un respect deosebit. De aceea,vreau să spun, din toată inima, că doresc să cer iertare poporului român.”

Dacă Austria ar fi acceptat ca țara noastră să intre în Spațiul Schengen, timpii de așteptare din toate punctele vamale ar fi dispărut.

Cetățenii români au luat măsuri împotriva afacerilor austriece din România, precum băncile austriece sau piața carburanților. Acestea sunt doar câteva dintre afacerile austriece din România.

Totodată, mulți români au renunțat la vacanțele de iarnă, pentru a schia în diferite stațiuni turistice din Austria. În acest sens, am citit un articol în care un consultant în turism a dat câteva informații despre situația vacanțelor de schi anulate de români în Austria: „Mii de români au hotărât să renunțe la vacanțele din Austria. Așadar, vorbim de un
protest masiv. Este un gest interesant pentru familiile care își redirecționează vacanțele către România sau Bulgaria”.

ANDRA POPESCU, SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ și ANDRA POPESCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: