Protejăm mediul cu Erasmus în Tenerife

Mi-a plăcut foarte mult această mobilitate Erasmus, care mi-a dat ocazia să petrec o săptămână pe insula Tenerife, în cadrul proiectului Feeling Blue? Go Green!, alături de alti șase colegi de la Colegiul National Onisifor Ghibu Oradea.

Mai intai, activitatile organizate de scoala partenera au fost foarte interesante si atractive – am participat la diferite ateliere de reciclare, in cadrul carora am confectionat ghivece de flori din flacoane de plastic pictate in prealabil, genti din tricouri vechi sau costume de carnival din diverse materiale reciclabile.

Raul Timar. Sursă portret: arhiva personală

Pranzul international, foarte delicios, a fost contributia tuturor participantilor, fiecare partener aducand produse
traditionale, specifice zonei din care provine.

Turul orasului a fost o alta atractie a primei zile, avand ocazia sa vedem un copac de 1000 ani, El Drago, cunoscut și sub numele de Drago Milenario sau Drago de Icod de los Vinos, este cel mai vechi și cel mai mare exemplar
viu de Dracaena draco, sau arborele dragonului, din Parque del Drago, Icod de los Vinos, Tenerife, Spania. Se spune că are o mie de ani, deși vârsta este disputată.

Doua activitati pe care le-am apreciat foarte mult au fost cele două excursii – prima, cea de la Los Gigantes, ne-a dat ocazia sa vedem grupuri de delfini si balene tropicale, care mi-au placut enorm, iar dupa aceasta am fost la o
plaja cu nisip negru, vulcanic, cum nu am mai vazut pana atunci. Cea de-a doua excursie a fost la vulcanul El Teide, cu altitudinea de 3.715 m, vulcan activ care în anul 2007 a fost consemnat în Patrimoniul Omenirii al
UNESCO.

Sursă foto: arhiva personală Raul Timar

Familia gazda a fost extrem de primitoare cu mine si saptamana petrecuta cu ei a trecut din pacate extrem de repede. Am plecat acasa cu regretul ca timpul a trecut pe nesimtite, dar si cu amintiri placute care vor ramane in sufletul meu o lunga perioada de timp de acum inainte. Am legat o frumoasa prietenie cu Manjo, care sunt convins ca va dura si in viitor.

In concluzie, am avut parte de o experienta foarte frumoasa care mi-a placut foarte mult si care m-a ajutat atat din punct de vedere personal, deoarece am putut sa imi exersez cunostintele de limba engleza, cat si din punct de vedere academic, pentru ca am invatat o multime de lucruri noi care imi vor folosi in viitor.

Sursă foto: arhiva personală Raul Timar

Recomand tuturor colegilor mei să participe la viitoarele mobilități Erasmus!

RAUL TIMAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: