ANDRA: Fast-food cu specific spaniol în Piața Unirii

De curând, în orașul nostru s-a deschis un nou magazin unde se vinde cunoscutul produs alimentar churros din Spania și Portugalia.

Preparatul churros, care vine în mai multe forme, se mănâncă în mod normal în Spania la micul-dejun, înmuiat in tot felul de sosuri, de exemplu champurrado. Pentru noi, cred că este ca o gustare pe care o servim oricând vrem și putem.

În Portugalia, churros-urile sunt vândute ca specialitate spaniolă. Există o gustare ușor diferită, numită porra, care este umplută cu cremă sau jeleu, în mod similar cu alte gogoși din Portugalia, însă  nu sunt la fel ca și originalul
churros, acesta fiind umplut cu diverse sosuri dulci.

Churros-ul este prăjit până devine crocant și poate fi presărat cu zahăr sau scorțișoară. Suprafața acestuia este ridicată datorită faptului că aluatul iese printr-un capăt de churrera, un instrument asemănător seringii, cu o duză în
formă de stea. Churros-ul are, în general, formă de prismă și poate fi drept, ondulat sau răsucit în spirală.

Dacă vrei sa îți cumperi churros, ai mai multe variante la alegere ca de exemplu: churros la con -20 de lei, churros la farfurie -30 de lei, churros simplu cu topping de căpșuni, caramel sau ciocolată albă -15 lei, churros umplut -15 lei, iar dacă dorești extra toping, costă încă 3 lei. 

Chiar dacă churros-ul este atracția cea mai mare a magazinului, de acolo mai poți sa îți iei și înghețată cu cornet glazurat la 15 lei, granita de portocale la 10 lei, înghețată de vanilie și ciocolată la la 10 lei, sau limonadă de lavandă, tot la 10 lei.

Magazinul nu este unul mare, dimpotrivă, este chiar micuț, însă plin de voie-bună. Doamna vânzătoare este foarte drăguță și amabilă cu toată lumea. Personal, îmi place foarte mult această mâncare de origine spaniolă și o recomand. 

Adresa magazinului este: Piața Unirii nr. 12. Acesta are și o pagină de Instagram, cu numele churrosoradea.

Foto: Andra Popescu

ANDRA POPESCU

ANDRA POPESCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: