IONUȚ: «Wednesday» în România

Serialul Wednesday, disponibil pe Netfilx din 23 noiembrie, are 8 episoade și este filmat în România. Wednesday are un divertisment de calitate, o experiență cinefilă ușoară, fără prea multe bătăi de cap.

Rolul principal în serial e jucat de Jenna Ortega, actriţa care o joacă pe Wednesday Addams, iar producţia mai aduce nume cunoscute, precum Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luiz Guzman (Gomez Addams) şi Christina Ricci (Marilyn Thornhill.

În plus, din distribuție fac parte și actori români: George Burcea îl interpretează pe Lurch, valetul familiei, Cezar Grumăzescu e antrenorul Vlad al Academiei Nevermore, iar magicianul Victor Dorobanțu e The Thing, adică mâna fără trup care e cel mai bun prieten al lui Wednesday.

Acțiunea serialului are loc la Academia Nevermore, un internat pentru outsideri, unde Wednesday ajunge după ce este exmatriculată, pentru că a aruncat niște pești piranha în bazinul unde se antrenau colegii ei de la echipa de înot. Ai zice că într-un loc în care e înconjurat „de-ai ei”, Wednesday o să se simtă mai relaxată, dar nu e cazul. Ba mai mult, va începe să investigheze niște crime.

Academia Nevermore este o şcoală pentru toate creaturile rare care au anumite abilităţi speciale sau pentru persoane care sunt doar un pic altfel decât ceilalţi.

Aici, o vedem pe Wednesday căutându-şi drumul în această nouă şcoală şi creându-şi noi relaţii, complet diferite de cele întâlnite până atunci. Ea îşi doreşte să devină detectivă şi scriitoare şi, la Nevermore, descoperă un mister care o captivează.

Internatul Academiei Nevermore (locul principal al acţiunii) este chiar Castelul Cantacuzino din România. Imaginile în care Wednesday Addams îi pedepseşte pe hărţuitorii fratelui ei aruncându-le piranha în apă sunt filmate la bazinul de înot Dinamo. Cadrele exterioare, filmate în România sunt, în serial, Vermontul.

Mai apar imagini de la Universitatea Politehnică, Grădina Botanică, Casa Monteoru, Gara Regală din Sinaia, dar şi de la conacul Olga Greceanu, de lângă Bucureşti.

Inteligentă, sarcastică și puțin cam „moartă” la interior, Wednesday Addams investighează o serie de
crime, făcându-și prieteni, dar și dușmani, la Academia Nevermore.

Foto: Ionuț Dușe

Primele patru episode sunt cele mai tari, deoarece încropesc în sine o pânză de taine și mistere, de secrete și de emoții pe care le încearcă eroina noastră alături de alte personaje.

În concluzie, este un serial bun, destul de convingător, cu răsturnări de situații imprevizibile și cu puncte de suspensie exact acolo unde le e locul. Cred că va fi pe gustul celor care-și doresc o detașare de realitate, o revenire la seriale pentru seri de repaus.

IONUȚ DUȘE

IONUȚ DUȘE

One comment

  1. Darius

    Fanu tau nr 1 dusee ya bb

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: