CĂTĂLIN: Hair stylist-ul din XI D

În aceste zile am avut ocazia de a sta de vorbă cu un tânăr cu adevărat talentat și foarte pasionat de ceea ce face. Este vorba de un ghibist din XI D, clasa doamnei prof. Nicoleta Turean. Denis Bredău și-a făcut timp să ne răspundă la câteva întrebări.

Când ai pus prima dată mâna pe un aparat de tuns? Când și cum ți-ai dat seama că ai dori să te faci frizer?

Primul contact cu mașina de tuns a fost la un training. Am fost pasionat de mic și recent am dat curs acestei pasiuni, văzând cum lumea barbering-ului ia o adevărată amploare.

Este o meserie activă, unde mereu ești în mișcare. Este ceva creativ, unde ce este în materie de trend se modifică relativ constant, ajungând să îmbini vechiul cu modernul. Îți extinzi cercul social, cunoști o multitudine de oameni noi și ai oportunitatea să stabilești conexiuni cu persoane din toate domeniile, de la avocați până la interlopi, iar dacă ești o persoană socială, este perfect.

De asemenea, motivația pe care o ai când o persoană se ridică de pe scaun fericită este enormă.

În plus, ai un program relativ flexibil, în funcție de salonul la care lucrezi, salariul de multe ori este calculat pe procent; astfel, cu cât tunzi mai mult, cu atât câștigi mai mult.

DENIS BREDĂU

Ce educație formală ai?

Am urmat cursul Elite Barbers Academy.

Cât ai cheltuit până acum pe instrucția ta în domeniul hair styling-ului?

Training-ul până acum m-a costat în jur de 7.000 de lei.

Continui să te perfecționezi sau crezi că ai ajuns la un nivel bun?

Un frizer bun învață ceva nou în fiecare zi. Nu există niciodată un nivel la care te poți plafona. Lumea barbering-ului se dezvoltă în continuu, apar tehnici noi mereu și totodată cerințele clienților sunt mai complexe, ajungând să fie destul de informați cu privire la cum vor să arate tunsoarea.

Sunt perfecționist de fire, de aceea încerc mereu să scot ce este mai bun din mine ca să iasă cea mai bună tunsoare, care să îmbine atât cerințele clientului, cât și sfaturile mele ca frizer.

Cum îți explici amploarea pe care a luat-o  industria de beauty asociată bărbaților?

Industria de beauty asociată bărbaților a luat amploare în ultimii ani dat fiind faptul că bărbații sunt tot mai pretențioși cu felul în care arată. Apar tunsori noi constant, toată lumea caută să fie la curent cu ce este nou.

În plus, între frizer și client se stabilește o relație puternică, frizerul ajungând chiar să ia rolul psihologului pentru client.

Unde lucrezi în prezent și cum ai reușit să semnezi contractul?

În prezent lucrez la Different Hair Salon, care este pe strada Evreilor Deportați, ajungând să semnez contractul prin intermediul lui Cosmin Câmpeanu, fondatorul Elite Barbershop.

Care sunt condițiile unui contract de lucru, dacă ai împlinit 16 ani?

Contractul de muncă se stabilește conform Codului Muncii, astfel existând o limită de șase ore pe zi și 30 de ore pe săptămână.

Care sunt produsele tale la care ții cel mai mult?

În ultimii ani, tinerii au început să adopte cât mai mult stilurile messy; astfel, îmi place mult să realizez quiff, fiind o tunsoare perfectă pentru cei care nu vor să stea 30 de minute în fața oglinzii pentru a-și aranja părul, aranjându-se ușor, mergând în mare parte pe direcția naturală de creștere a părului. O tunsoare care conturează perfect o fizionomie mai definită.

Cum poate cineva să devină clientul tău?

Cei care doresc să mă contacteze o pot face prin intermediul rețelelor de socializare Instagram: denis_bredau, Facebook: Denis Bredau sau chiar pe holurile școlii.

Fotogalerie: arhiva personală Denis Bredău

CĂTĂLIN IANCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: