Am fost cu programul Erasmus în Tenerife!

Pentru mine, experiența de care am avut parte în Tenerife a fost una cu adevărat unică din toate punctele de vedere.

Drumul cu avionul, pe care l-am luat din Budapesta și care a durat aproximativ 5 ore, a fost foarte plăcut și ușor, iar din aeroportul din Tenerife până în Icod de Los Vinos a trebuit sa mai mergem cam o oră, timp în care am reușit să vedem priveliști încântătoare.

Am descoperit că, în general, spaniolii sunt oameni drăguți și darnici, de la care ai ce învăța. Familia care m-a găzduit timp de o săptămână a fost minunată și mă bucur că i-am cunoscut. Sunt niște persoane ospitaliere care au încercat  să-mi ofere o experiență de neuitat și cu care am să păstrez legătură.  Datorită lor am reușit să vizitez locuri care nu erau incluse în programul stabilit de școală, precum: Garachico, Puerto de la Cruz și Orotava. Activitățile din cadrul școlii au fost interesante, acestea bazându-se în mare parte pe ecologie și reciclare. Am reușit să observ un sistem educațional diferit de cel din România  și percepții noi din acest punct de vedere.

Călătoria cu barca pe Oceanul Atlantic, unde am reușit să vedem delfini și balene, și momentele petrecute pe  plaja au fost preferatele mele și mă bucur mult că am avut aceasta ocazie. La fel de spectaculoasă a fost și călătoria pe vulcanul Teide care are cel mai înalt vârf din Spania și vizitarea orașului Icod de los Vinos, unde atracția principala este Drago Millenario – un copac de aproximativ 800 de ani. Gastronomia se baza pe fructe  de mare, pește,  cartofi, pui și gofio – un fel de făină specifică  Insulei Tenerife. Mâncarea lor tradițională este formată din cartofi prăjiți sau copți cu sos mojo, crochete de pui și, bineînțeles, paella. Fructele exotice nu lipsesc, fiind consumate foarte des.

Acest schimb de experiență a fost incredibil și mă bucur că am avut prilejul să mă întorc acasă  cu o bucată din cultura spaniolă în inima mea de care îmi voi aminti cu drag mult timp de acum înainte.

ROXANA NISTOR

Sursă imagini: arhiva personală Roxana Nistor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: