MARIA: Sinuciderea nu este o soluție!

V-ați gândit vreodată cum ar fi într-o dimineață să vă treziți și să aflați că cel mai bun prieten al vostru nu mai există? Dacă nu, nu sunteți singurii, nici eu nu am făcut-o până să citesc Căutând-o pe Alaska, scrisă de John Green.

Autorul ne relatează povestea lui Miles, un adolescent ce se mută la cămin pentru a studia departe de locul natal și părinții lui. Acolo se împrietenește cu Colonelul, colegul său de cameră, cu Takumi, un tânăr japonez, si cu Alaska, una dintre cele mai rebele fete din liceu, dar și una dintre cele mai inteligente persoane pe care Miles le-a întâlnit.

Miles începe să bea și să fumeze din cauza anturajului, dar totodată învață cum să înfrângă cei mai periculoși oameni și cum să-și facă vocea auzită. Singurul lucru ce-l distruge psihic pe Miles in perioada care ar fi trebui să fie cea mai frumoasă din viața lui este moartea Alaskăi, persoana de care el s-a îndrăgostit, persoana pe care el o admira și unica persoană care îi dădea speranță.

Pe tot parcursul liceului, Miles alături de Colonel încearcă să afle cum a fost posibilă moartea Alaskăi. Ea avusese un accident de mașină, dar martorii susțin că nu a fost chiar un accident, ci a fost mai degrabă o sinucidere.

Titlul cărții a avut sens doar după ce am terminat cartea, deoarece mi-am dat seama că Miles, după moartea Alaskăi încearcă să-i îndeplinească toate dorințele pe care nu i le-a putut îndeplini cât timp a fost în viață, să facă lucrurile ce ei îi plăceau cel mai mult și să petreacă timp în camera ei cu speranța că va găsi o parte vie din ea.

Sursă foto: psycom.net

Conform Alianței Române pentru Prevenirea Sinuciderii, în fiecare an, în întreaga lume se înregistrează aproximativ un milion de sinucideri în rândul adolescenților, cauzele fiind depresia, certurile cu părinții, părinți divorțați, bullying primit în școli, dezamăgiri în dragoste și multe altele.

Cartea poate fi găsită la prețul de 31 de lei pe Bookzone și are 288 de pagini.

MARIA TANASĂ

MARIA TANASĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: