Drumul către mine însămi

Cunoașterea de sine, drumul care, dacă îl descoperi, îți oferă mii de posibilități spre un viitor strălucit.

Atâția ani trăiți, câteodată parcă degeaba, și eu tot nu știu cine sunt, ce vreau și care e scopul meu pe această minusculă planetă. Un milion de vise avute, unele îndeplinite, altele spulberate, o grămadă de clipe trăite, unele fericite, altele mai triste. Parcurg anii vieții încercând să mă împrietenesc cu ideea că eu sunt autoarea vieții mele și nu sunt doar un personaj într-o lume numită Imaginație.

Din păcate, rămân cu mintea în amintiri și uit să mai trăiesc sau să mă bucur de fiecare moment al vieții. Dar, cu timpul, încep încet-încet să înving acest obstacol care mă ține departe de mine însămi. În fiecare zi, progresând treptat, aflând mai multe despre mine și sentimentele mele, ajung să mă simt din ce în ce mai puternică.

Acest drum, drumul către mine însămi, nu este ușor de parcurs, iar acest fapt mă face să îmi doresc să-i dau de capăt. Curiozitatea mea va fi mereu stârnită de simpla întrebare „Cine sunt eu, de fapt?” și nu voi renunța niciodată să caut răspunsul, oricâte zile, săptămâni sau chiar luni mi-ar lua.

MARA CHIPERI

MARA CHIPERI

Mara Chiperi este elevă într-a IX-a A a CN Onisifor Ghibu, clasa prof. Laura Lazăr. Acest text ne-a fost încredințat de către dl Alexandru Popoviciu, profesorul de Limba și literatura română al Marei, căruia îi mulțumim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: