ANDREEA: De mână cu fericirea

Există momente în care alegi să fii tu, alegi să te privești mai întâi pe tine, iar apoi ajungi să îți dai seama că ți-a fost dor de omul care erai cândva.

Zâmbești trecutului și-ți atenționezi sufletul să revină în prezent. Gândurile minții îți curg alene-n suflet și se întorc de unde au plecat, la nesfârșit. Ritualic, se pierd în drumul lor și-ți clatină ființa.

Și-acum, de unde să știi tu care-i locul fiecărui gând în mintea ta? Știi ce? Nu vor încăpea niciodată toate-n minte. Întotdeauna vor striga după câțiva metri de suflet.

Orice exercițiu de reamintire este o retrăire a propriei vieți. Fiecare fior ce curge odată cu sângele prin ființa noastră, ne dezvelește sufletul, amestecând prezentul cu trecutul, lacrimi cu zâmbete, soare cu ploi și anotimpuri.

Uneori ai impresia că trăiești ceva ce nu mai există, de fapt, ceva ce nici nu a existat vreodată. Pentru că ceea ce construiești cu mintea este doar o defulare a propriilor nevoi, plasmuită pe insuficiența celor care te-au precedat. Ești bulversat de posibilitatea unei incertitudini ce-ți poate arunca în aer o realitate de care ai vrea uneori să te desparți, dar nu poți, pentru că e singura ta certitudine.

Se întâmplă ca uneori să cauți fericirea cu ardoarea orbului care caută lumina, dar ea nu e nici în noi, nici în afara noastră, ea e în contrariul căutărilor noastre.

Azi, ai ales să te pierzi printre copacii tăcuți și ai ales să iei fericirea de mână, lăsând-o să te ghideze. I-ai oferit șiroiuri de lacrimi din zâmbete cu raze de soare, din amintiri vechi și amintiri noi ce se oglindesc prin faptul că ea a fost cândva nefericirea ta. 

Visează atunci când simți că lucrurile au luat-o în direcția greșită! Visează o lume unde fiecare om trăiește pașnic! Să nu uiți niciodată de tine și să alegi mereu cu inima! Să alegi cu inima, pentru că, cu ea te vei certa când te va cuprinde nostalgia și melancolia și dorul în noapte! 

ANDREEA FEHER

Absolventă a Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea, promoția 2022, secția Filologie – Jurnalism, clasa prof. Florina Dănilă, Andreea Feher este în prezent studentă în anul I la Facultatea de Filologie, Secția Franceză – Română, din cadrul Universității din Oradea.

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: