ALISIA & ANTONIA: The New Ghibu Look!

Tema uniformelor împarte lumea în două tabere, fie că e vorba de elevi, părinți sau profesori. Colegiul nostru a adoptat în acest semestru un nou set de uniforme, compuse din mai multe piese, pentru băieți și fete.

Uniformele şcolare propuse elevilor sunt personalizate, purtând emblema școlii, sunt din materiale de calitate, cu un design atrăgător pentru adolescenţi, şi au prețuri accesibile. Sunt disponibile în game variate, sub formă de tricou, hanorac şi jachetă.

Sursă foto: arhiva personală Emanuel Negru

Noua uniformă a şcolii a fost propusă pentru a veni în sprijinul elevilor, oferind astfel un aer proaspăt liceului. De asemenea, purtarea uniformei şcolare este menită să trezească sentimentul de unitate, de apartenenţă la grupul social din care facem parte.

Am dorit să aflăm mai multe despre acest subiect și am luat legătura cu președintele Consiliului Elevilor al colegiului nostru, Emanuel Negru, principalul inițiator al acestui proiect.

Q&A

Care a fost inspirația voastră în alegerea acestor uniforme?

EMANUEL: Povestea uniformelor – sau, cum ne place nouă să le numim, a pieselor vestimentare ghibiste – începe cu mult înaintea activității mele din funcția de președinte al Consiliului Elevilor. Ca orice alt elev care anul acesta împlinește 12 ani de când a călcat pragul colegiului, am putut sa văd din absolut toate perspectivele cum un elev se simte în legătură cu diferitele abordări administrative, în special asupra uniformelor.

În perioada gimnaziala și liceală, noi, elevii, suferim cele mai mari schimbări, atât comportamentale, cât și fizice, iar purtarea uniformele poate reprezenta o sarcină greu de dus la capăt, atât din cauza faptului că ținutele clasice nu au fost gândite pentru confort și incluziune, cât și din cauza unor materiale greu de purtat și mai ales din cauza abordării cu care acestea au fost implementate.

Inspirația noastră pentru noile piese vestimentare vine din nevoia elevilor de a se simți comozi, sub un însemn al colegiului nostru de prestigiu, și să fie totodată o mândrie purtarea acestor piese.

Așa au apărut cele trei piese gândite pe stilul elevilor, care au o culoare ușor de purtat, dar au și materiale comode, însumând piese incluzive și ușor de purtat.

Cât despre conceptul cu care am introdus noile piese, acesta promovează elemente care sunt pe gustul tuturor elevilor, având totodată scopul de a le face cool și ușor de purtat.

Cine a inițiat acest proiect?

EMANUEL: Proiectul propriu-zis a fost inițiat de mine și colegul meu, Fordon Tudor, fost director de Relații Publice și Comunicare din cadrul consiliului.

Care crezi că sunt avantajele purtării uniformei?

EMANUEL: Avantajele purtării noii uniforme sunt foarte logice și pe înțelesul tuturor. Încep cu prețul noilor uniforme, care este cu mult sub prețul magazinelor de unde ne facem cumpărăturile de haine. Apoi, acestea au un material extrem de comod.

Pe lângă aceste aspecte, dimineața devine mult mai simplă când problema outfit-urilor dispare, iar timpul în care ne pregăteam ținutele se poate transforma in 10 minute în plus de somn, învățat sau pentru altceva util.

Avantajele uniformelor apar și pe partea incluzivă, dispărând diferențele dintre ținutele elevilor și a normelor care devin o obsesie pentru noi, elevii.

Foto: Alisia Ungur

Care au fost colaboratorii voștri în crearea acestor piese de uniformă?

EMANUEL: Colaboratorii noștri pentru aceste piese vestimentare au fost în primul rând direcțiunea colegiului, care a dat dovadă ca de fiecare dată de un management model, iar furnizorii noștri sunt Depozitul de Tricouri Oradea, care au o experiență vastă în domeniul textil și al uniformelor școlare.

Te invităm să îți achiziționezi și tu noua uniformă școlară disponibilă acum!

au consemnat ALISIA UNGUR și ANTONIA HIRIȚ

ALISIA UNGUR și ANTONIA HIRIȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: