EMILIA: „Deschideți ochii inimii și zăriți frumosul!”

Până în data de 18 octombrie, orădenii pot avea parte de un eveniment deosebit, care acoperă o lună și se desfășoară în grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea. Biletele se achiziționează online de pe site-ul evenimentului sau de la locație.

Intitulat Magic Garden, evenimentul programează în fiecare seară spectacole de teatru și efecte luminoase, inspirate de istoria locului și orașului.

Programul serii de joi, 29 septembrie, a inclus un tur ghidat, în care gazda a fost o doamnă, numită Horologium, cunoascătoare a arhitecturii locului, îmbrăcată într-o ținută teatrală, aceasta intrând în rolul Călătorului în timp și ajutând grupul, de aproximativ 20 persoane, să intre în atmosfera de poveste, iar pe lângă ghidul uman, am putut beneficia și de un ghid virtual, valabil în trei limbi.

Timp de 30 de minute, cât a durat tot turul, am făcut cunoștință și cu personaje precum Michael Haydn, Regele Ladislau I, Sissi (Elisabeta de Wittelsbach) și Franz Anton Hillebrandt.

Practicm am intrat cu toții într-o piesă de teatru, într-o montare gigantică, în care s-au șters granițele dintre scenă și public, în care am putut să ne apropiem de Regele Ladislau I, cu perucă și costum de epocă, în care vizitatorii au fost încurajați să participe la magia locului, declanșând un șir de lumini care desenau conturile aleii. 

După aceea, am fost preluați de către alt personaj, acesta fiind pe picioroange de cărți, care ne-a fost ghid în altă zonă a parcului.

La sfârșitul turului, am intrat în Grădina Fermecată unde am avut parte de un mic spectacol de lumini și în care a fost proiectat și chipul lui Pacu Copacu, un copac care vorbește. Iar acesta, cu o voce ca din desenele pentru copii, ne-a vorbit preț de câteva clipe.

Finalul serii a adus, prin intermediul lui Pacu Copacu, o meditație pentru toți ascultătorii săi: ,,Luați cu voi amintirea acestei seri: bucuria ochilor întâlniți, lumina întunericului, muzica liniștii, frumusețea lumii. Deschideți ochii inimii și zăriți frumosul și de acum încolo în tot și în toate. Pentru că el este în tot și în toate dacă știm să îl vedem.”

Așadar, până pe 18 octombrie, între orele 20:00 și până la miezul nopții, în fiecare seară, orădenii și turiștii sunt invitați în parcul Palatului Episcopal Romano-Catolic să intre într-un tărâm de poveste.

Mai multe informații puteți găsi accesând ACEST LINK.

Foto-video galerie: Emilia Seiche

EMILIA SEICHE

EMILIA SEICHE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: