IONUȚ: În exclusivitate cu Luca Năstruț. Unul din cei mai talentați jucători de baschet formați în cadrul Academiei CSM Oradea

Baschetbalistul Luca Năstruț, originar din Satu Mare, a revenit la CSM CSU Oradea, medaliată cu bronz din stagiunea precedentă a Ligii Naționale. Sportivul sătmărean a împlinit de curând 19 ani și a jucat sezonul trecut în primul eșalon al României, la BC CSU Sibiu. Luca a contribuit la câștigarea medaliilor de argint în Campionatul Național U 18 Masculin.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru baschet?

Luca Năstruț: Pasiunea pentru baschet am descoperit-o uitându-mă la meciurile de baschet transmise la televizor, împreună cu mama mea. A fost dragoste la prima vedere.

LUCA NĂSTRUȚ

Cum au fost meciurile și antrenamentele pe perioada pandemiei?

Luca Năstruț: Pe perioada pandemiei totul a fost extrem de ciudat. La începutul pandemiei, am fost bombardați de măsurile de siguranță, de multe ori ne antrenam în grupuri de trei persoane pentru a evita contactul cu mai persoane, iar meciurile se desfășurau cu sala goală, fără spectatori și cu măsuri stricte de protecție.

Cum te simți când intri pe teren?

Luca Năstruț: E ceva special când intri pe teren, un sentiment greu de explicat, însă extraordinar de trăit, unde la arați fanilor și nu numai, munca pe care o depui.

La ce echipă te vezi jucând  în viitor?

Luca Năstruț: Cu siguranță orice jucător își dorește să ajungă la cel mai înalt nivel, NBA sau Euroliga. Eu, personal, îmi doresc să ajung în Euroliga la Barcelona sau Fenerbahce.

Cum vezi baschetul din România?

Luca Năstruț: Baschetul în România este în continuă creștere. Mă bucur să văd jucători de vârsta mea sau chiar mai tineri făcând pasul către echipe de seniori.

Luca Năstruț, alături de subsemnatul, Ionuț Dușe

Ce alte hobby-uri ai?

Luca Năstruț: Nu l-aș numi neapărat hobby, dar îmi place să ies în natură, în special la munte, la o cabană, departe de aglomerația din oraș. Acolo este locul unde îmi limpezesc mintea cel mai bine.

Mult succes în tot ce ți-ai propus, Luca!

a consemnat IONUȚ DUȘE

IONUȚ DUȘE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: