GIULIA & DENISA: Nu fiți perfecționiști!

Anxietatea este o emoție caracterizată printr-o stare neplăcută de tulburare interioară, care este tot mai prezentă la adolescenții din ziua de azi. Este o formă prin care ne putem apăra de unele pericole.

Pentru a afla mai multe despre anxietate, am luat legătura cu dr. Sanda Alina Țagureanu, care ne a răspuns la câteva întrebări legate de anxietatea la adolescenți.

Doamna Țagureanu este de profesie psihiatru, are o expertiza bogata în probleme psihologice ale adolescenților și are un cabinet în Oradea. 

dr. Sanda Alina Țagureanu

Cum se manifesta anxietatea?

Psih. ȚAGUREANU: Anxietatea se poate manifesta prin diferite moduri; cand aceasta se manifesta, simtitm ca ne bate inima mai tare sau respiram mai greu acestea se manifesta la nivelul corpului. La nivel psihic, pot apărea și gânduri negative.

O definiție a anxietății: teama fără obiect.

La ce varsta apar primele manifestări de anxietate? 

Psih. ȚAGUREANU: Oamenii vin la mine de la vârste foarte fragede, având probleme cum ar fi teama de întuneric, teama de animale, fenomene naturale – acestea sunt fobii, sunt printre cele mai frecvente probleme.

Ce observați cel mai des la persoanele cu anxietate? 

Psih. ȚAGUREANU: Îi înțeleg foarte bine și eu sunt o fire anxioasa și în general persoanele cu anxietate au și tendințe perfecționiste. Se însoțește de depresie și este firesc, asta observ de cele mai multe ori. 

Cei care doresc să-și programeze o întâlnire o pot contacta pe pagina de Facebook Dr. Sanda Alina Țagureanu. De asemenea o puteți contacta și la telefon 0722 559 698. 

au consemnat GIULIA ȘANDOR și DENISA MANEA

DENISA MANEA și GIULIA ȘANDOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: