ALEXIA: Secretele magazinului de bijuterii

Probabil toți avem un magazin sau un site pe care îl urmărim și vizualizăm zilnic. Pentru mine, acel magazin poate fi gasit pe rețelele de socializare, precum Facebook și Instagram, numele acestuia fiind Bijuteria Diamant.

Îmi plac bijuteriile lor foarte mult, am achiziționat produse de la ei și sunt mulțumită de calitatea acestora. Crina Hirjau, curator și consilier de bijuterii, dar și antreprenoarea Bijuteriei Diamant, a fost de acord să ne răspundă câtorva întrebări legate de magazin și ceea ce este în spatele acelor poze perfecte.

Care a fost motivul spre a alege vânzarea bijuteriilor și nu altceva?

CRINA: Am ales sa vând bijuterii deoarece este o afacere de familie și de mică mi-a fost insuflată această pasiune de către tatăl meu. Iubesc tot ceea ce înseamnă bijuterii, ele sunt o pasiune de-a mea. Trăiesc emoția fiecărui client în parte atunci cand vin să-și aleagă bijuteria dorită și îmi face plăcere să-i văd mulțumiți.

Magazinul vă aparține sau era o afacere de familie înainte?

CRINA: Magazinul este o afacere de familie, tatăl meu a pus bazele acestei afaceri și în curand voi prelua tot ceea ce înseamnă “Bijuteria Diamant”.

Bijuteriile sunt realizate de echipa dumneavoastră?

CRINA: Verighetele și câteva obiecte personalizate sunt realizate în colaborare cu un furnizor, iar restul sunt aduse din import.

De unde vă procurați materialele pe care le utilizați?

CRINA: Materialele pe care le utilizăm sunt procurate din zăcămintele de aur din Brazilia, Rusia, Turcia și zăcămintele de argint din India.

Care este povestea din spatele magazinului dumneavoastră?

CRINA: Povestea începe de când tatăl meu avea vârsta cuprinsă între 18-20 de ani. Sărac fiind a dorit să își deschidă o afacere cu tot ceea ce ținea de aur. Între varsta de 38-40 de ani, în calea tatălui meu a apărut o oportunitate și a mizat pe ceea ce știa el, aceea că vânzarea aurului este o afacere profitabilă și poate doar să câștige, fără să aibă pierderi, deoarece putea doar stagna sau avansa. În urma acelei oportunități, s-a hotărât să înceapă afacerea în această zonă. Pe urmă zona s-a dezvoltat, a apărut “Lotus Centre”, tot felul de magazinașe. Cu seriozitate, răbdare si aplecare spre client, am reușit să devenim singura si unica bijuterie de pe acest bulevard. Magazinul nostru nu este “high class”, dar nici “low class”, este undeva la mijloc, accesibil pentru buzunarul fiecăruia.

Care sunt cele mai vândute categorii din magazinul dumneavoastră?

CRINA: Categoriile de bijuterii sunt vândute în funcție de sezoane. De exemplu sezonul nunților, care începe din februarie-martie până în octombrie, acela este dedicat verighetelor. Pe perioada de semestre cum ar fi 1 sau 8 martie, Crăciunul sau pe parcursul anului, sunt căutate toate categoriile.

Prin ce credeți că va remarcați în această industrie?

CRINA: În această industrie ne remarcăm prin faptul că avem verighetele propriu-zise, nu doar machete (verighete făcute din alamă), deoarece așa clienții noștri pot cumpăra direct verighetele, fără a mai trebui sa le comandăm, doar în cazul în care aceștia doresc ceva personalizat. În magazin avem diferite tipuri și modele de verighete care se pot proba. Ne mai remarcăm și prin faptul că clientul poate sa vină sa probeze bijuteria dorită, îndrumați de mine, pentru că sunt și consultant în bijuterii, să le ofer părerea mea în legătură cu ceea ce le sta bine sau nu, faptul ca am disponibilitatea de a răspunde la întrebările clienților când aceștia au nelămuriri.

Care sunt trendurile actuale ale anului 2022?

CRINA: La verighete, trendurile actuale sunt acelea realizate din aur galben, aur combinat cu alb, aur roz; modele cat mai simple și clasice. Inelul de logodnă sa fie realizat din aur alb cu o singură piatră, care să nu fie prea înaltă. Cerceii cu șurub în toate formele. Au revenit tendințele cu cercei creole simple. Brățările sa fie cât mai subțiri și cu detalii atârnătoare. La inele în special sa fie cu pietricele colorate si cu design simplu. Lanțurile sa fie cat mai subțiri, finuțe, cu un medalion reprezentativ.

Unde vă pot găsi cei care doresc să vă vadă produsele?

CRINA: Ne pot găsi pe strada Nufărului, la numărul 58, și în curand pe site.

Mulțumim doamnei Crina Hirjau pentru timpul și răbdarea acordată!

Link Instagram

Link Facebook

a consemnat ALEXIA CĂLIN

ALEXIA CĂLIN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: