Calea între inginerie și economie la IMT Oradea

Luni, 9 mai, colegiul nostru a fost vizitat de reprezentanții Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) a Universității din Oradea, în vederea promovării specializării Inginerie Economică în Domeniul Mecanic (IEDM) în rândul viitorilor absolvenți de liceu.

Duetul format din d-na conferențiar dr.ec. Delia Pop și studentul Andrei Oros, fost absolvent de la Ghibu (seria 2019) și acum în anul III de studii, au vizitat clasele de a XII-a și le-au povestit colegilor noștri despre Facultatea I.M.T. și de departamentul Inginerie Economică, de care ei aparțin.

 „Pentru cei care nu sunt siguri că ar vrea să urmeze un profil pur de inginerie sau de științe economice, există o cale de mijloc care le îmbină sinergic pe ambele: Ingineria Economică. I.E. dezvoltă atât latura tehnică, prin proporția de 60% discipline tehnice, cât și componenta de științe economice, cu 40% din totalul disciplinelor studiate. Ciclul de licență este de 4 ani, iar diploma desemnează un inginer în toată puterea cuvântului, dar și un specialist pe latura de management uman-economic. Un factor important este faptul că la I.E. se dezvoltă pregnant abilitățile antreprenoriale, de care voi, generația Z, dispuneți în mod special. Aici puteți învăța să fiți creatori, participanți valoroși în societate, lideri de afaceri… la noi primiți toate instrumentele necesare pentru a vă putea exploata pasiunile!”, este mesajul de bază al doamnei profesoare dr. Delia Pop.

În urma întrebării „credeți că un an în plus de facultate (4 față de 3) ar putea însemna un an în plus de distracție și studenție faină?”, colegii noștri care se pregătesc de studenție au răspuns înțelept: „depinde de noi!”. „Adevărat, depinde de voi cum echilibrați munca și distracția” este validarea primită din partea lui Andrei, care este și reprezentantul tuturor studenților-colegi în Consiliul Facultății.

Fiți pe fază pentru a doua parte a articolului!

Site-ul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea: https://imt.uoradea.ro/ro/

Pagina de Facebook a Facultății: https://www.facebook.com/IMTOradea

ANDREI OROS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: