Ghibu Workout!

Anual, în data de 6 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, care are ca scop promovarea activității fizice în rândul populației, a valorilor și principiilor sportului.

În cadrul proiectului Erasmus Sport Urban Sports 4All, coordonat de Camara Municipal de Lisboa,  clubul sportiv Viitorul Marghita, partener in acest proiect, cu sprijinul Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea, în locația căruia s-a desfășurat activitatea, cu colaborarea subsemnatei, prof. Daniela Marinău, și  a coordonatoarei proiectului, Lucia Cighir, a desfășurat o activitate cu scopul celebrării Zilei Mondiale a Activității Fizice (WHO) și Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și  Pace (ONU).

Camara Municipal de Lisboa a celebrat sportul urban, mișcarea în aer liber, cu multiple beneficii pentru sănătate,și a pus accentul pe conștientizarea beneficiilor pe care le au mișcarea fizica și sportul în contextul urban, prin acțiunea  Active Lisbon Hour event – în cadrul proiectului Erasmus Sport mai sus menționat.

În acest an, intenția este de a evidenția beneficiile fizice, psihologice și sociale ale activității fizice, prin implementarea unei ore active, al cărei scop va fi acela de a crea o conștientizare comună, o viziune transversală și experimentală asupra beneficiilor fizice și sportive.

În acest scop, de la ora 10 dimineața până la 1 după-amiază, am desfășurat diverse activități sportive, flashmob cu întreaga școală, afară, în curtea școlii, cu mișcări de dans, exerciții de gimnastică și fitness, toate menite să demonstreze participanților importanța mișcării fizice la orice vârstă.

Am creat sinergii cu Proiectul Urban Sports 4All prin activități care au vizat inițiative de diferențiere cu participare masculină, feminină și mixtă,  activități intergeneraționale și incluzive,  modalități sportive individuale, colective, tradiționale și moderne.

Vă așteptăm cu drag la viitoarele noastre activități sportive!

Sursă imagini: arhiva personală Dana Marinău

Prof. DANA MARINĂU

Prof. Dana Marinău, alături de câteva fete antrenate de domnia-sa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: