PAULA & BRIANNA: Cei care te iubesc te rănesc cel mai tare

Colleen Hoover, o scriitoare texană de 42 de ani , este autoarea a numeroase romane pentru tineri, dintre care nu mai puțin de zece figurează pe listele de bestseller-uri ale New York Times. Printre acestea se numără titluri precum Ugly love, Confess, Slam și multe altele.

It ends with usTotul se termină cu noi a fost publicata in anul 2016, având 416 pagini, varianta in româna fiind publicata de Editura Epica. It ends with us a intrat in lista de bestseller-uri abia in 2021, cu ajutorul popularei aplicatii TikTok , care a indrumat tinerii in a citi-o, mai tarziu devenind una dintre cele mai apreciate carti din lume.

Foto: Paula Marcus

Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

Ryle este un tip hotărât, încăpățânat și poate chiar puțin arogant. Este, de asemenea, sensibil, deștept și foarte atras de Lily. În plus, arată dumnezeiește în uniformă de medic. Lily nu și-l poate scoate din minte. Însă el respinge categoric ideea de a avea o relație serioasă și de lungă durată. Chiar și atunci când Lily pare să devină excepția de la această regulă, ea tot vrea să afle motivul care l-a făcut să nu-și dorească decât aventuri de o noapte.

Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relație o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legătură deosebită. Atunci când Atlas reapare brusc în viața lui Lily, tot ce a clădit împreună cu Ryle amenință să se destrame.

Cu acest roman îndrăzneț și profund, Colleen Hoover spune o poveste sfâșietoare, despre iubire
și sacrificiu, care explorează orizonturi noi.

Am decis să-I luăm un interviu unei prietene care a citit si ea această carte, Maria Dobai, care ne-a acceptat cu bucurie sa ne răspundă la cateva intrebari scurte.

Q&A

Ce părere ai despre carte?

MARIA: Pentru mine, Totul se termina cu noi  este cea mai buna carte pe care am citit-o de la autoarea Colleen Hoover. Nu este prezentata doar povestea de dragoste a protagonistei Lily, ci ofera o lectie de viața de care consider ca toate femeile au nevoie sa o auda, chiar daca adevarul doare. Emotiile pe care le transmite cartea sunt coplesitoare,tinandu-mă cu sufletul la gura la fiecare capitol.

Cum ți se pare comportamentul lui Ryle?

MARIA: Sincera sa fiu, pe tot parcursul cartii Ryle a fost personajul pe care l-aș alege indiferent de situație. Chiar si in finalul cărții, nu eram de acord cu decizia lui Lily, deoarece eram acaparata de descrierea lui si de motivele bine intemeiate pe care le avea. Insa dupa ce am terminat cartea, am realizat cat de mult te poate afecta comportamentul cuiva si, indiferent cat de mult ti-ai dori sa nu fie adevarat ce se întâmplă, nu poti evita acest lucru. De aceea, consider ca Ryle nu are un comportament demn de Lily, insa va rămâne in continuare o enigma pentru mine.

Care este opinia ta despre final?

MARIA: Finalul transmite mesaje puternice, probabil interpretate diferit de fiecare cititor, in functie de propria sensibilitate. Credeam ca iubiriea dintre Ryle si Lily poate trece peste orice, insa aparentele inșala si trebuie mereu sa alegi ce e mai bine pentru tine. Speram ca Ryle sa aibă un final mai fericit, alături de femeia care o iubește. Mi-a placut cartea atat de mult incat am citit-o de doua ori, ceea ce m-a facut sa observ ce poate face o carte bună. Finalul aparține deciziei lui Lily.

Ce ai face dacă ai fi în locul protagonistei?

MARIA: Pot spune doar ca as avea aceeasi decizie ca cea a protagonistei. Imi dau seama cat de mult curaj trebuie sa ai ca sa renunți la ce iubesti mai mult, insa ceea ce a patit nu mai putea fi acceptat. Nu cred ca as rezista la fel de mult, este o fire puternica si hotărâtă si am avut foarte multe de învățat de la acest personaj, precum perseverenta, demnitatea si loialitatea.

Cine era Allysa? Ce se intampla intre Ryle si Lily? Cum ca reactiona Lily cand il va reîntâlni din nou cu Atlas? Ce va alege Lily? Raspunsurile la toate aceste întrebări le veti gasi in momentul in care veți citi cartea. O recomandam cu incredere tuturor si promitem ca nu va dezamagii.

Cartea se poate cumpăra de la librăria cărturesti sau online de pe elefant sau libris. Varianta în engleză costă 51 lei, iar varianta română costă 38 lei.

PAULA MĂRCUȘ, BRIANNA JAKAB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: