ALEXANDRA & ANDREEA: Lecții de educație sanitară

În zilele noastre educația sexuală în rândul adolescenților este un subiect tabu. În mod normal, aceasta ar trebui să fie un lucru discutat între copii și părinți, însă deseori acest subiect este evitat și de  aceștia. Din fericire, există ONG-uri și centre de informare care preiau această sarcină ingrată.

Vineri, 1 aprilie, am avut-o ca invitat la ora de jurnalism pe doamna Ioana Blaga, care activează la Centrul Plus și ține cursuri de igienă în școli de 12 ani. Prezentarea domniei-sale a inclus  subiecte precum boli cu transmitere sexuală, soluții contraceptive și sarcini nedorite la adolescente.

IOANA BLAGA. Foto: Andreea Bot

Am aflat că unele din cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuală sunt HIV, sifilis, herpes genital, gonoreea, clamidia.

HIV-ul este una din cele mai agresive boli cu transmitere sexuală, care poate fi transmisă prin ac/seringă, salivă, prin actul sexual sau la naștere, de la mamă la făt. Nu există tratament pentru HIV, însă există antibiotice care stopează evoluția bolii. Până acum s-au înregistrat peste 40 de milioane de oameni infectați.

Doamna Blaga ne-a povestit despre soluțiile contraceptive: prezervative, pilula de a doua zi, pilule contraceptive, implanturi etc.

Centrul Puls oferă un program de susținere emoțională și materială a mamelor cu sarcini nedorite timp de doi ani. Îi mulțumim doamnei Blaga pentru vizita făcută.

Foto: Andreea Bot

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Centrului Puls, www.centrulpuls.ro, sau pagina de Facebook Merită Să Aștepți.

ALEXANDRA CUC, ANDREEA BOT

ALEXANDRA CUC și ANDREEA BOT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: