PAULA: La masă cu supereroi

Liga dreptății este o ecranizare americană cu supereroi, lansată în data 17 noiembrie 2017, fiind regizată de Zack Snyder și distribuită de Warner Bros Pictures. Filmul este a cincea intrare în Universul Extins DC, după ecranizarea din 2013 a filmului Man of Steel, din 2016 a filmelor Batman vs. Superman și Brigada sinucigașilor și cel din 2017 a memorabilului film Femeia fantastică.

Rolurile principale în această capodoperă sunt interpretate de nume foarte faimoase și prestigioase în lumea Hollywood-ului precum Henry Cavill (Superman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ben Affleck (Batman) și mulți alți.

Cu mii de ani în urmă, Steppenwolf și legiunile sale de Parademoni încearcă să cucerească Pământul cu puterea combinată a celor trei Cutii-Mamă. Ei sunt opriți de o armată unită formată din zei olimpieni, amazoane, atlantieni și oameni, care au luptat până în ultimul moment cu scopul înfrângerii răului. După înfrângerea lui Steppenwolf, Cutiile-Mamă sunt luate separat de către amazoane, atlantieni și oameni și ascunse în locuri diferite de pe Pământ.

Sursă foto: arhiva personală Paula Mărcuș

Acțiunea se reîntoarce în prezent, când lumea este în doliu după moartea zdrobitoare a lui Superman.

Acest lucru reactivează Cutiile-Mamă și îl fac pe Steppenwolf să revină pe Pământ pentru a le recupera și a recâștiga respectul stăpânului său, Darkseid. Primul atac al lui Steppenwolf se face pe insula amazoanelor, de unde reușește să fure prima Cutie-Mamă, lăsată sub protecția puternicelor amazoane. Acest fapt determinând-o astfel pe regina Hippolyta să-și avertizeze fiica Diana de întoarcerea lui Steppenwolf.

Diana se alătură lui Bruce Wayne în încercarea de a uni un grup de oameni cu puteri meta-umane care să apere lumea în lipsa lui Superman. Între timp, un al doilea atac al lui Steppenwolf pentru furarea celei de-a doua Cutie-Mamă este înființat, de această dată adânc în ocean, în Atlantis. Din păcate, cea de-a doua cutie este luată de la atlantieni.

Stone recuperează ultima Cutie-Mamă, pe care a ascuns-o, pentru ca echipa să o analizeze. Stone dezvăluie că tatăl său a folosit Cutia-Mamă pentru a-i reconstrui corpul după un accident în care aproape a murit.

Cum șansele de victorie împotriva armatei copleșitoare a lui Steppenwolf sunt mici, Wayne decide să folosească Cutia pentru a-l reînvia pe Superman, nu numai pentru a-i ajuta să lupte împotriva invaziei lui Steppenwolf, dar și pentru a restabili speranța omenirii. Cu  ajutorul Cutiei-Mamă, Superman reînvie cu succes.  Cum echipa a fost ocupată cu Superman, ei au lăsat Cutia nesupravegheată și astfel Steppenwolf a luat-o cu ușurință. Fără Superman care să-i ajute, cei cinci eroi călătoresc într-un sat din Rusia unde Steppenwolf creează Unitatea și începe să remodeleze Pământul. Echipa îl învinge pe Steppenwolf cu intervenția lui Superman, care, cuprins de frică, este atacat de propriii săi Parademoni, înainte să se teleporteze cu tot cu aceștia, lăsând în urmă doar casca sa. După bătălie, Bruce și Diana sunt de acord să înființeze o bază de operațiuni pentru echipă, cu loc pentru mai mulți membri cu asemenea puteri meta-umane.

Liga Justiției a primit recenzii mixte. A fost lăudat pentru secvențele sale de acțiune și actorie, dar a fost criticat pentru ritmul său și pentru CGI, precum și pentru intriga sa subțire și pentru răufăcătorul subdezvoltat.

Filmul a încasat peste 657 de milioane de dolari la nivel mondial, față de un prag de rentabilitate de 750 de milioane de dolari.

Liga Justiției a fost selecționată pentru cel de-al 90-lea premiu pentru cele mai bune efecte vizuale, alături de un alt film DC, Wonder Woman. Cu toate acestea, tragic, niciunul dintre cele două filme nu a ajuns pe lista finală de nominalizări.

PAULA MĂRCUȘ

PAULA MĂRCUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: