DOMINIC: Călătorie în Zanzibar

După 20 decembrie 2021, deci foarte de curând, în timp ce majoritatea românilor se pregăteau de Crăciun și împodobeau bradul, petreceam în costum de baie, sub un soare torid, la 31 de grade, pe plajele din Zanzibar.

Întreaga vacanță de iarna mi-am petrecut-o impreuna cu familia si prietenii mei intr-o calatorie in sudul Africii, la șase mii de kilometri de România.

Am fost cazati in localitatea Jambiani, intr-un resort de patru stele, pentru care am facut rezervare fara ajutorul unei agentii de turism. Costul acestui sejur pentru trei persoane a fost de circa 5.000 de euro, incluzand biletele de avion.

Vom reveni cu un reportaj despre aceasta calatorie, dar deocamdata va prezint o lista de informatii pe care trebuie sa le stie oricine care vrea sa se deplaseze pe aceasta insula.

1. Zanzibar este o locație sigură

În ciuda istoriei, Zanzibar este o insulă safe, fără boli și fără conflicte. Oamenii sunt foarte primitori, calzi și prietenoși. Nu mai există aici nici malarie, nici dengue si nici febră galbenă. Tanzania este una dintre cele mai stabile țări din punct de vedere militar și social și are o creștere economică însemnată.

2. Vino cu cash!

Exceptând Stone Town, în jurul insulei se găsește un singur bancomat, în Paje. Mai toate hotelurile au camerele dotate cu un seif, deci poți căra liniștit cash după tine. Daca ai euro sau dolari, vino cu ei în orice valută și schimbă-i direct în moneda locală (shilings).

3. Zanzibar are două anotimpuri ploioase

Unul mic în noiembrie și unul mare în aprilie – mai. Ce înseamnă anotimul ploios mic din noiembrie? Câteva picături de ploaie pe care abia le aștepți, ca să te răcorești în zilele călduroase. Câteva dușuri din când în când, împrăștiate de perioade lungi de soare, nu afectează vacanța nici celor mai dornici de plajă.

4. O noapte în Stone Town e suficientă

Orașul este captivant, dar sunt atât de multe plaje frumoase încât o zi / o noapte este suficienta in capitala insulei. Fie ca alegi o excursie de o zi din resortul în care ești cazat, fie că vrei să stai peste noapte și să admiri un apus boem de pe una din terasele deschise de pe strada Shangani, o zi în orașul Stone Town e de ajuns pentru iubitorii de istorie și cultură.

5. Viața pe insulă este în reluare

Pole pole, cum zic localnicii, lucrurile în Zanzibar nu au întotdeauna sens, nu funcționează cum te aștepți sau durează destul de mult. Este foarte important să te bucuri de haosul liniștit și să înveți ceva din această pace negrăbită. Smoothie-ul tău poate dura 45minute să fie preparat și servit, dar o să fie delicios și o să ți calmeze repede ușoara iritare.

Sursă foto: arhiva personală Dominic Salamon

DOMINIC SALAMON

DOMINIC SALAMON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: