LAURENȚIU & IANIS: Suflet de aur

Cazul fotbalistului Mihai Nesu este cunoscut de mai toată lumea. În anul 2011, în timp ce juca în Olanda, pentru echipa FC Utrecht, tânărul fotbalist orădean a avut o ciocnire cu un coechipier, în urma căreia a suferit o accidentare cu urmări grave.

Mihai nu a mai putut continua să joace, dar a început în viața lui un nou capitol, acesta folosindu-și notorietatea și bunul renume pentru a-i ajuta pe copiii cu dizabilități. În acest scop, a pus baze unei fundații, al cărei sediu se află în Cihei, și a început strângerea de fonduri.

În 26 mai 2018 în Oradea a avut loc un eveniment deosebit, și anume un meci caritabil, care a atras cele mai mari nume din fotbalul românesc: Gheorghe Hagi, Victor Pițurcă, Bogdan Stelea, Mirel Rădoi, Cosmin Contra, Ianis Hagi, Adrian Popa și mulți alți fotbaliști cunoscuți. A fost așteptat si jucătorul Martens de la Napoli, dar acesta nu a mai ajuns.

Personal, am avut bucuria și onoarea de a participa și eu la această acțiune – aveam 11 ani, jucam la echipa de tineret a FC Bihor si am fost printre cei care au dat o mână de ajutor la organizare. M-am văzut dintr-o dată înconjurat de vedetele fotbalului românesc, care m-au motivat să continuu. Joc pe mai departe fotbal la CAO Oradea și îi mulțumesc domnului antrenor Lucian Ciocan pentru experiența pe care mi-a facilitat-o. Domnul antrenor antrenează și astăzi grupele de juniori din anul 2014-2015.

Mihai Nesu își continua opera de caritate, cu o energie inepuizabilă. Viitorul sediu de la Cihei înseamnă deocamdată șantierul Complexului de Recuperare Sfântul Nectarie, care include și o biserică și în care s-au mai realizat câteva lucrări. Clădirea centrului de recuperare (1.000 mp utili) a fost acoperită integral, mai întâi a fost montata structura Glulam, apoi s-au montat panourile sandviș /placa de beton. Biserica a fost integral acoperită și tencuită la exterior.

Foarte recent, duminică, 30 ianuarie, Mihai Nesu a fost protagonistul unui reportaj realizat de cei de la emisiunea Asta-i România. Într-un interviu acordat pentru televiziunea Kanal D, Mihai Nesu spune că acest accident i-a deschis sufletul și i-a arătat drumul pe care trebuie să meargă.

La 8 km de Oradea, fostul fotbalist construiește acel de recuperare pentru persoanele cu dizabilități. Acestă idee i-a venit lui Mihai atunci când se afla la un centru de recuperare din Olanda și și-a spus că dacă va veni în România, va încerca și el sa facă unul asemenea aceluia. Tot în același interviu Mihai Neșu spune că sora lui mai mare este ca o mamă pentru el, fiindcă îl ajută zilnic.

Îi uram succes în continuare în tot ce întreprinde.

Foto: arhiva personală Laurențiu Nicoară

LAURENȚIU NICOARĂ, IANIS IAMBOR

LAURENȚIU NICOARĂ și IANIS IAMBOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: