ANTONIO & IONUȚ: Apocalipsa în liceu

All of Us Are Dead este un serial de televiziune sud-coreean în streaming pe Netflix, cu Yoon Chan Ji-young în rolul principal, alături de actorii Park Ji-hoo, Cho Yi-hyun, Park Solomon și Yoo In-soo. Bazat pe webtoon-ul Naver numit Now at Our School de Joo Dong-geun, care a fost publicat între 2009 și 2011, serialul a fost lansat pe Netflix, în 28 ianuarie 2022.

Webtoon este o platforma care găzduiește filme și seriale coreene în întreaga lume.

Un virus al zombilor se răspândește rapid, pe neașteptate, într-un liceu din Coreea de Sud, iar elevii se luptă pentru a scăpa cu viață. Este o poveste dramatică, post-apocaliptica, a unor oameni care sunt surprinși în cadrul unei apocalipse  zombi și a unora care încearcă să-i salveze, în fața unei situații extreme, dincolo de puterea lor.

Producția a fost anunțată încă din aprilie 2020, când au fost confirmați și primii actori din distribuție: Yoon Chan-young și Park Ji-hoo, dar filmările au fost suspendate temporar în august 2020 din cauza pandemiei de COVID -19.

Foto: Antonio Simon

Primul sezon al serialului este alcătuit din 12 episoade, care se desfășoară pe o perioadă medie de 50 de minute.

Coreea are o bogată  tradiție în  ceea ce privesc producțiile cu zombi. După remarcabilul lungmetraj Train to Busan, Netflix a lansat în 2020 #Alive, cu multipremiatul actor Yoo Ah-in în rolul principal. Filmul este și acesta plasat într-un prezent în care oamenii încep să se transforme în zombi și să atace tot ce mișcă, iar cei rămași încă în viață și blocați în apartamentele lor luptă pentru supraviețuire.

Doar după câteva zile de la lansarea Al of Us Are Dead, acesta a reușit să facă furori și să fie îndrăgit de mulți pasionați ai temei post-apocaliptice.

Producătorii coreeni au mai lansat un serial de succes, apropiat de Squid Game, dar care credem, totuși, că nu va reușisă depășească numărul de vizionări al renumitului Squid Game.

ANTONIO SIMON, IONUȚ DUȘE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: