ANDREEA: Fericirea n-are vârstă

Uneori stau și mă gândesc dacă ne este sortit să împărțim aceleași drumuri, ori totul este o simplă coincidență care ne otrăvește existența? Viața e imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de azi și siguranța clipei, dar existăm atât timp cât cineva își amintește de noi.

Romanul Suflete în noapte de  Kent Haruf, spune povestea a doi oameni ajunși în iarna vieții, cu un trecut marcat de două căsnicii ratate și propriile tragedii.

Deși sunt vecini, Addie Moore și Louis Waters nu știu mare lucru unul despre celălalt. Fiind văduvi amândoi, ajung să formeze o frumoasă prietenie, dezvăluind confesiuni despre trecutul lor și bucurându-se de micile frumuseți ale vieții.  Treptat prietenia lor se transformă în ceva mult mai profund, iar istoria unei iubiri târzii nu se stinge.

ANDREEA FEHER

Are vârstă fericirea? Eu cred că nu. Nimic spectaculos nu se întâmplă în roman, dar te ține cu sufletul la gură. Acest roman ne demonstrează că poți să te îndrăgostești la orice vârstă și să te simți împlinit.

E o carte foarte scurtă și simplă, fără mari complicații sau drame, cu un gust dulce-amărui, care reușește să transmită multe emoții. E o carte, care ne aduce aminte că timpul nostru aici e limitat. E despre fericire, despre lucrurile simple care dau sens vieții, e despre curajul de a înfrunta lumea și toate prejudecățile ei.   

Suflete în noapte este ultima carte a autorului, scrisă cu puțin timp înainte să moară.

Cartea a apărut în 2017, are 128 de pagini, costă 27 de lei și poate fi achiziționată de pe www.cartepedia.ro.

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: