ANTONIA & ANDREEA: Mostră din cultura coreeană

Dacă sunteți din Oradea sau din împrejurimile ei, cel mai probabil ați auzit sau chiar ați putut observa că în orașul nostru, pe Piața Regele Ferdinand I, la numărul 1,  în data de 12.11.2021, a avut loc deschiderea magazinului coreean K-mart, fiind primul magazin cu specific coreean din Oradea.

Business de familie

Magazinul K-mart este o afacere de familie; mai exact, afacerea familiei Han. Povestea lor
legată de România ,,e o istorie lungă”, așa cum o descrie și Lucet, fiul familiei Han. ,,Tatăl meu, în urmă cu 32-33 de ani a venit aici să studieze. I-a plăcut aici… și a trecut timpul, a întâlnit-o pe mama în Coreea și a adus-o aici și s-au stabilit  în București.” Ei dețin momentan două magazine de acest fel; primul aflându-se în Timișoara, iar al doilea în Oradea.

Ei au ajuns și în Oradea, deoarece au vrut să deschidă încă un magazin, într-un oraș suficient de mare și au venit aici să împărtășească orădenilor din mâncarea coreeana, japoneză etc…

În viitor vor există foarte multe surprize din partea familiei Han, deoarece, au în plan să își diversifice produsele din ce în ce mai mult, să  deschidă o cafenea și speră să reușească să deschidă chiar și niște restaurante.

Bucătărie comună

Întrucât cele mai multe produse sunt alimentare, am dorit să aflăm dacă există anumite elemente comune între bucătăria românească și cea coreeană, iar răspunsul a fost unul afirmativ.

Un astfel de element comun sunt, spre exemplu, sarmalele, în Coreea existând un preparat similar, și anume orezul prăjit cu kimchi (varză murată), care are gust asemănător cu sarmalele.

Discutând cu Lucet, am aflat că întregii familii îi este dor de Coreea, o parte din rudele și prietenii lor aflându-se acolo; dar, de asemenea, le place foarte mult și în România.

Acestuia îi place faptul că românii sunt diferiți de coreeni. ,,În Asia este foarte multă agitație, oamenii sunt mai grăbiți și mai duri. Aici sunt mai liniștiți și mai calmi.”

El ne recomandă mochi, ramen, buldak (de la spicy challenge, care e foarte picant); iar celor peste 18 ani le recomandă soju (băutura alcoolică tradițională).

Și, de asemenea, am aflat faptul că, sunt în căutare de angajați full time.

Am cerut părerea unei cliente, în legătură cu magazinul K-mart, iar aceasta ne-a spus: ,,Acest magazin a reușit să aducă în orașul nostru ceva nou și interesant, aducând arome unice și totodată o parte din cultura Coreei. Produsele sunt de calitate, personalul foarte primitor și călduros; deci, vă recomand cu încredere să vizitați acest magazin.”

Selfie cu Lucet

În final, l-am rugat pe Lucet să le transmită un mesaj cititorilor LOGO paper: ,,Sperăm să veniți să ne vizitați într-un număr cât mai mare și să încercați cât mai multe din produsele noastre, chiar sunt foarte bune. Vă așteptăm cu drag!”

Pe cei de la K-mart îi puteți sprijini accesând link-urile de mai jos:

Facebook: https://www.facebook.com/kmart.oradea/

Instagram: https://instagram.com/kmart_oradea?utm_medium=copy_link

Site: https://www.k-mart.ro/

ANTONIA BODIU, ANDREEA BOT

ANTONIA BODIU și ANDREEA BOT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: