Povești cu final deschis

Poveștile tuturor oamenilor încep asemănător. Toți ne naștem, dar pe parcursul vieții ne pierdem în cuprins. Ne pierdem în detalii, în priviri, în farmecul lor aparte. Cunoaștem mulți oameni, dar niciodată pe toți.

Fiecare e complex în felul lui. Are viața lui interioară și o menire pe această lume. Uneori parcă regăsim aceiași oameni în cei pe care i-am pierdut. Ni se par cunoscuți. Îmi amintești de… e o frază mai rar întâlnită. Sentimentele au rădăcini adânci în inimile noastre. Emoțiile ne fac oameni. Ne fac umani. Sunt persoane ce nu vor putea fi înlocuite vreodată. Nu poți înlocui protagoniștii cu personaje secundare. Amintirile vor rămâne pentru totdeauna.

Mereu m-am întrebat de ce îmi place o anumită melodie. Pentru că îmi amintește de anumite persoane sau o pot asocia cu un anumit eveniment din viața mea. Muzica și oamenii creează o frumusețe melancolică de neuitat. Compania oamenilor e minunată și conversațiile profunde cu ei, extraordinare.
Oamenii au acel ceva al lor ce mă atrage. Eu îl numesc suflet. Îmi place să cunosc oameni, pentru că îmi place să le ascult poveștile. Nu îmi doresc să ajung la finalul niciuneia. De ce? Pentru că, odată ce ai pășit prin fereastra sufletului lor și ai înotat prin oceanul lor haotic de trăiri, vrei să te scufunzi să le descoperi caracterul și personalitatea.

Vocile cu care ei își spun povestea au ceva unic, pe lângă tonul și ritmul acestora. Prin discurs, emană nostalgie, extaz, căldură, bunătate… iar ochii conturează intensitatea fiecărei emoții.

Sunt momente în care oamenilor le e atât de greu să-și descrie viața, încât nu spun nimic. Tăcerea lor descrie mai bine decât cuvintele și, din păcate, nu toți au învățat să citească liniștea. Rămân secunde în urmă și oameni cărora nu le mai dai de urmă.

Oamenii sunt ca frunzele și câteodată e toamnă. Iarna, amintirile cu ei îngheață și totul parcă se oprește într-o letargie apăsătoare. Primăvara aștepți un semi-început și un to be continued ce are loc vara.

ANTONIA DRIMUȘ

Antonia Drimuș este elevă în clasa a X-a A, secția Filologie – Engleză Intensiv, la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea, clasa prof. Alexandru Popoviciu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: