O șoaptă de iubire…

Îți aștern aici câteva gânduri, în speranța că le vei citi și vei trăi mereu cu ele în suflet.

Te cunosc după nume, după sunetul pașilor grăbiți care aleargă după vise, după râsete, dar mai ales după sunetul lacrimilor care îți curg pe obraji și care crezi că nu se vor mai opri vreodată. Te cunosc după bătăile inimii care galopează atunci când te îndrăgostești, dar și atunci când frica te cuprinde. M-ai înteles greșit de-a lungul timpului – atât de greșit, încât ai fugit de mine și te-ai închis în teamă, groază, vicii crunte, în fiecare zi de mâine. Eu sunt tot aici, te aștept să vii. Sau cheamă-mă, voi veni negreșit. Ce? Te temi că nu îți aud urletul? Te aud și atunci când taci, îți aud fiecare gând și fiecare suspin.

Mă simt singur, deși am atâția copii, singurătatea mă cuprinde… Mulți dintre voi vă întrebați de ce v-am adus pe lume, de parcă asta ar fi o pedeapsă. V-am adus din iubire, ca să iubiți, înainte de fi iubiți și să găsiți în iubire răspunsul pentru tot și toate. Când iubești pe cineva, răul dispare, se dizolvă, nu poți să îi faci celui de lângă tine nimic care să îl doară. Așa arată lumea creată de mine acum multă vreme. Iubirea s-a dus și uite cum arată lumea mea, copiii mei și sufletele lor!

Te-ai ostenit azi la muncă, la școală, acasă în speranța că îți va fi mai bine, că vei avea cândva o mașină mai frumoasă, o casă mai mare, o iubită după care lumea va întoarce privirile mai mult decât o faci chiar tu, dar ai uitat ceva mai presus a tot ceea ce am enumerat: să îți asculți sufletul. L-ai întrebat ce își dorește? Crezi că vrea o mașină nouă sau că o să îi pese de casa ta imensă? Crede-mă, pentru el vor fi doar niște lucruri a căror bucurie pălește în maximum o săptămână; asta pentru că sufletul nu are, ci doar este. Este fericire, liniște și mai presus de orice, iubire.

Fugi de iubire pentru că ți-e teamă, poate fugi chiar de tine, de teama de a nu fi vulnerabil în fața cuiva, de teama de a nu-ți lua cineva inima în palme și a o coase la loc, cu răbdare și dragoste. Ești atât de grăbit încât ai uitat că Eu sunt cel care îți oferă tot: pași cu care să alergi spre vise, curaj, sănătate, o mamă care te divinizează, chiar și visele, tot darul meu sunt. Eu ți-am dăruit-o și pe fata care vrea să îți coase inima, doar dă-i voie. Spui că timpul trece atât de repede dar, de fapt, el a fost același mereu, tu ești cel grăbit. Iei totul superficial, ai uitat cine ești, poate nici nu ai aflat încă. Te temi că la sfârșitul veacului te voi arunca în foc și smoală sau că te voi pedepsi aici, pe pământ. Eu nu vă pedepsesc, voi singuri o faceți prin alegeri, prin ceea ce decideți să faceți sau, din contră, să nu faceți. Fugi de mine crezând că nu îți pot ierta păcatele tinereții, iar la bătrânețe crezi că e prea târziu să schimbi ceva. Nu e târziu niciodată să îți dai seama că viața ta nu e la locul ei, că tu nu ești unde trebuie și vrei să fii. Dacă ai vedea câtă încredere am în tine, te-ai trezi din cel mai adânc somn și ai schimba totul într-o secundă, convins fiind că eu sunt mereu lângă tine.

Știu că îți e greu, poate chiar rușine să strigi. Nu îți fie, îți cer doar credință și iubire. Eu pot să te scot din cel mai înfricoșător iad, ca mai apoi să te privesc în ochi și să îți spun că între noi nu stă nimic, doar o fâșie subțire dar titanică, numită iubire. Ea poate să vindece orice, chiar și o viață plină de uscăciune.

În scurt timp e Crăciunul… vă doriți doar să aveți, nu să fiți. V-ați pierdut undeva și ați uitat că cel mai mare dar al meu pentru voi sunt oamenii pe care îi trimit lângă voi. Cât de naiv ești încât să crezi că cineva vine în viața ta întâmplător! Știu că sună clișeic, dar unii oameni sunt o binecuvântare, iar alții o lecție aspră, ca să realizezi că ceva nu e în regulă cu tine. Vezi? Ți-am spus că ai uitat de sufletul tău…

Dorința mea e să îți spun că încă sunt aici și voi fi mereu, în ciuda a tot și toate. Nu te voi uita, nu te voi părăsi, ci te voi purta pe brațele mele atunci când viața o ia razna. Când voi ști că ești din nou suficient de puternic, vom merge mai departe unul lângă celălalt, ca doi tovarăși vechi și buni…

Bucură-te de Nașterea Mea. Da, chiar a existat; și ea, și Moartea mea și Învierea mea. Cum? Niște minuni, la fel ca tine.

Tu ești cea mai de preț minune a mea, campionule! Vom fi bine, eu sunt deja acolo unde tu visezi, am totul pregătit, doar nu renunța.

.

.

.

Au trecut luni bune de când nu am mai scris, dar azi am simțit să spun cele de mai sus celor care își vor aținti ochii aici… Nu renunțați la nimic, indiferent de circumstanțe. Când viața vă cheamă la o băută, îmbătați-o voi pe ea, ca să nu fie viceversa și să fie ea cea care râde de voi.

Sunteți bogați fiindcă aveți o pereche de ochi în care să vă pierdeți și să vă regăsiți, în care să găsiți alinare. Restul? Niște amărâți.

Iubirea e viață, nimic nu trece peste și de la ea. Tot ce e pe lângă iubire, e basm, iar basmele nu sunt reale.

„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul sau, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. “

Iubiți și fiți iubiți, abia atunci trăiți. În rest doar, existați!

P.S.: Spune-i Moșului tot ce îți dorești, are program cu publicul tot anul, nu doar de Crăciun!

ADRIANA ȘTIUBE

Adriana Ştiube este absolventă a promoţiei 2019 a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, profil uman, Filologie Jurnalism, clasa prof. Luminiţa Feşnic. În prezent este studentă în anul III a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea, specializare Psihologie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: