ALEXIA: O discuție despre școală

Cu ocazia unui interviu realizat de TTV Oradea, directorul Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea, prof. Iulius Timar, a avut o discuție foarte interesantă despre diferite aspecte ale acestui colegiu, dar și despre metodele abordate de acesta când vine vorba de școală.

Prof. Timar vorbește despre marile schimbări care s-au întâmplat în această unitate de învățământ și care este motivul pentru care consideră că această școală s-a transformat din liceu într-un colegiu. Ne spune că aceasta ține foarte mult de calitatea relației elev – părinte – școală. Dacă educația provenită de acasă este bună, atunci șansele ca aceasta să fie bună și la școală sunt foarte mari. Dl director explică eforturile făcute de acesta, în cazul unei neînțelegeri apărute între aceste trei elemente importante, astfel încât mediul școlar și învățarea să dea cât mai multe roade.

De altfel, vorbește și despre cursurile urmate pentru dascăli, care se instruiesc în ce privește calculatorul, ca să îi ajute pe aceștia să-și predea lecțiile într-un mod mai ușor și funcțional pe timp de pandemie, în cazul orelor online.

În acest interviu se vorbește și despre faptul că proiectele Erasmus sunt foarte folositoare în viața unui elev, nu doar pentru experiență, ci și pentru descoperirea unor noi culturi. Invitatul TTV spune că, împreună cu alte două colege ale domniei-sale, profesoare la colegiu, a reușit să desfășoare multe activități în acest proiect. Mulți elevi din diferite clase vor avea șansa de a avea o experiență în țări din Europa, ca și onoarea de a găzdui un elev participant în acest proiect, având posibilitatea de a-și face un prieten nou și, de ce nu, o prietenie pe viață.

ALEXIA POP

ALEXIA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: