ALEXIA: I se poate întâmpla oricui

Depresia este un lucru care poate apărea la orice om, la orice vârstă. Nu este un lucru pe care îl poți alege să ți se întâmple sau nu.

În opinia mea, depresia nu este un lucru de care trebuie să te ascunzi sau să-ți fie rușine. Ea trebuie tratată ca pe o boală și nu ca pe ceva inuman sau nemaivăzut. Atunci când simțim că se întâmplă ceva asemănător depresiei, eu cred că ar trebui să vorbim cu cineva apropiat nouă, căruia să îi spunem ce ne macină pe dinăuntru. Iar dacă suferim de depresie, o modalitate de a îți trăi viața în continuare este prin acceptarea acesteia și, cu voință, prin a face ceva chiar și atunci când ea te pune la pământ și nu mai vrea să te ridici.

De curând am citit o carte foarte interesantă, cu niște metode care te ajută să treci peste momentele în care depresia are control asupra ta. Cărțile de acest fel nu sunt bune de citit doar de către persoanele care suferă de aceasta, dar le deschide ochii și învață și alte persoane despre depresie. Depresia este un lucru normal prin care, din punct meu de vedere, a trecut și o să treacă toată lumea.

Orice persoană a trecut printr-o perioadă mai dificilă – sau va trece – în care această tristețe poate să pună stăpânire pe tine, astfel afectând modul în care gândești și orice activitate pe care o faci. Pentru unele persoane, această tristețe poate să dureze mai mult timp sau chiar să ajungă să nu mai plece. Astfel ajungem să învățăm să trăim cu ea ca să nu ne doboare.

Iar pentru alte persoane, poate să fie doar ceva de moment, care poate să treacă peste o săptămână, zi sau oră.

Cel mai important lucru este să nu ne lăsăm înfrânți de depresie și să ducem în continuare o viață fericită.

ALEXIA POP

ALEXIA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: