Youth CommUNITY: Comunitatea suntem noi. Tinerii sunt viitorul comunității

Tinerii din Bihor au oportunitatea de a-și descoperi potențialul și de a fi susținuți în dezvoltarea lor personală și profesională prin programul Youth Community.

Fundația Comunitară Oradea consideră că tinerii sunt o prioritate pentru comunitate și implicarea acestora aduce plus valoare la nivel local. Tocmai de aceea, am lansat Youth CommUNITY, un program gratuit pentru elevii și studenții din județul Bihor dornici de a socializa, de a se dezvolta și de a se implica în comunitate. Tinerii se pot înscrie completând formularul online accesând https://fundatiacomunitaraoradea.ro/categorie/granturi-si-burse/youth-community/.

În cadrul primei ediții a programului, 60 de tineri au participat la ateliere de dezvoltare personală, activități de formare profesională, voluntariat și sesiuni de mentorat, din care au luat naștere opt inițiative comunitare. Una dintre inițiative este Deplastificat, proiectul Andrei Cloștorfeanu, implementat cu susținerea financiară a Fundației Comunitare Oradea prin programul Bursa Talentelor. Lansat inițial la nivelul orașului Oradea, proiectul a luat amploare și a ajuns și în alte regiuni ale țării, în orașe precum Brașov și București, urmând să fie implementat în perioada următoare în Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Iași.

În perioada iulie – septembrie 2021, în cadrul programului Youth Community, s-a derulat școala de vară Înapoi în offline. Tinerii au participat la ateliere diverse: educație financiară, dicție și public speaking, descifrarea emoțiilor sau managementul proiectelor. Programul de vară s-a finalizat cu o super-tabără, colțișorul de rai de la Alunu fiind locația perfectă pentru distracție fără social-media. 

Noua ediție Youth Community va începe prin derularea programului Competențele Viitorului, care se va desfășura imediat ce condițiile epidemiologice o vor permite. Tinerii înscriși vor participa la cursuri și activități de formare profesională, întâlniri cu Timmy Ghiurau (Inovation Leader Volvo Cars) și Cornel Amariei (CEO Lumen), sesiuni de mentorat susținute de manageri de top din companii orădene, sesiuni de dezvoltare și să implementare proiecte pentru comunitate. Mai multe despre acest program se găsesc aici:

https://fundatiacomunitaraoradea.ro/categorie/evenimente/competentele-viitorului/

De ce să se înscrie tinerii în acest program? „Cu toții căutăm, mai ales când avem o vârstă cuprinsă între 16-25 ani, un loc în care să simțim că aparținem, un loc care să ne permită să experimentăm și să ne dezvoltăm pasiunile, ba chiar să ne găsim o activitate sau domeniu cu care să rezonăm. Știm că de multe ori școala nu ne permite și această dezvoltare practică, iar acțiunile de voluntariat existente sunt destul de nișate. Youth Community vine să răspundă acestei necesități a tinerilor. Prin participarea în cadrul atelierelor, evenimentelor și activităților programului, tu ca tânăr poți descoperi că ai o anumită chemare sau că poți să-ți pui în aplicare ideile.

Modul nonformal în care sunt prezentate diverse teme este unul extrem de plăcut, apropiat de tineri și toate activitățile planificate vin ca răspuns la necesitățile tale, la dorințele pe care le exprimi cu privire la domenii pe care ți-ai dori să le cunoști. Pe lângă această oportunitate de dezvoltare, programul este coordonat de tineri pentru tineri, motiv pentru care poți fi sigur că vei comunica foarte bine cu aceștia, scopul lor fiind acela de a-ți răspunde la orice întrebare și de a-ți da șansa să fii implicat. Prieteniile care se leagă aici, prin intermediul activităților de echipă și a faptului că ne adunăm persoane cu același interese, sunt prietenii durabile.

Pentru mine Youth Community a însemnat o adevărată provocare, un program care mi-a permis să-mi fac vocea auzită,  să prind curaj pentru a-mi urma pasiunea și a face ceva concret în acea direcție. Consider că în lipsa implicării mele în acest program, nu aș fi acumulat atât de multe informații, nu aș fi reușit să intru în contact cu atâtea persoane minunate și nu aș fi avut viziunea pe care o am azi, cu privire la implicare și schimbare. Ieși din zona de confort, ai încredere în tine și profită de șansă! Înscrie-te în program!”, ne îndeamnă Narcisa Daraban, membră Youth Community 2019.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de facebook Youth CommUNITY

Link formular de aplicare: https://forms.gle/FrSSG3ifCrrLrBdeA

Contact: 

Cezar Kovacs,

Youth Manager

tel. 0762 769 830

e-mail: youthmanager@fundatiacomunitaraoradea.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: