NICOLE & MAYA: Sălile de nunți în pandemie

Nunțile în 2021. Mirii sunt dispuși la petrecere chiar și fără dans și cu testarea invitaților, doar să aibă loc evenimentul.

Industria nunților este la pământ din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Sălile de evenimente sunt goale, furnizorii sunt în pragul falimentului, iar tinerii care vor să se căsătorească nu știu ce se va întâmpla.

Incertitudine a fost și în 2020, iar 2021 nu pare să fie foarte diferit de anul trecut. Pandemia a scăzut numărul posibil de invitați, ora până la care se poate ține evenimentul, dar și entuziasmul invitaților.

După o discuție cu o mireasă proaspăt căsătorită am aflat că, totuși, din perspectiva mirilor există și avantaje, pe lângă multele dezavantaje. Aceasta ne-a declarat: „Nu a fost usor nici pentru mine, dar nici pentru sotul meu sa fim nevoiti sa amânăm nunta doi ani, amânarea incepand la primul val de pandemie. Totusi, am incercat sa privesc si partea buna a paharului, anume că, dupa o seara lunga, in care sunt nevoita sa port o rochie grea, ora de final imi permite oarecum totusi sa nu imi distrug programul de somn”.

Foto: Nicole Juca

Odată cu trecerea pragului de 3 la mia de locuitori  invitatii sunt obligati sa prezinte un certificate verde, sau, la alegerea mirilor, se pot angaja anumite firme care fac un test rapid la intrarea in sala.

De la șeful de sală al unei renumite săli de evenimente din oraș aflăm că în perioada de pandemie numărul total de evenimente ținute în condiții normale a scăzut cu 60% . Tot acesta ne spune despre „testarea pe roți”: „Mi se pare un lucru absurd; până iese rezultatul unui asemenea test, așteptăm circa 20-25 de minute, timp in care oamenii sunt nevoiti să stea afară, indiferent care sunt condițiile meteorologice, în cel mai bun caz așteptând în mașină”.

NICOLE JUCA, MAYA BERCEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: