Provocarea Erasmus – cea mai inedită experiență

În calitate de beneficiar al unui curs Erasmus+ am participat alături de colegii mei: Andridan Edina,  Belbe Ionela, Laslău Diana și Laslău Valeriu la mobilitatea din cadrul proiectului “Our Digital Classroom” desfășurat la Roma, Italia, în perioada 27.09-1.10.2021.

Cursul „Interactive Teaching-Using Educational Games and New Technology in order to Enhance Learner s motivation” a constituit pentru mine o experiență de neuitat iar argumentele aparțin atât planului profesional cât și celui personal.

Sursă foto: arhiva personală Laura Costolaș

Majoritatea aplicațiilor prezentate de trainerul cursului, d-na prof. Felicia Dimulescu de la Eruditus Language School, au fost total noi: Lyricstraining, Quizlet, Socrative sau Plickers, dar asemenea unor învățăcei veritabili am descoperit pas cu pas tainele lor, valorificând astfel experiența noastră prin abilități practice.

Am avut bucuria să aflu că internetul și tehnologia reprezintă modalități utile , distractive și eficiente de a ne desfășura orele. A fost o oportunitate pentru mine să cunosc profesori din Grecia și Spania dar și ocazia de a lega prietenii.

Roma, oh „la bella Roma”, un oraș încărcat de istorie și cultură ne-a oferit șansa de a-l explora și a-l bate la pas. Colosseumul, Panteonul, Fontana di Trevi, Treptele Spaniole, Capela Sixtină sunt doar câteva atracții turistice pe care negreșit trebuie să le vezi în viața aceasta.

Sursă foto: arhiva personală Laura Costolaș

A fost o experiență fructificată la maxim de toată echipa Colegiului Național „Onisifor Ghibu” Oradea care a contribuit la îmbunătățirea competențelor profesionale și personale în scopul promovării unui învățământ de calitate. Mulțumim pe această cale colegei noastre, prof. Lucia Cighir, coordonatoarea proiectului precum și conducerii școlii pentru o șansă unică – Provocarea Erasmus.

Prof. LAURA COSTOLAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: