MATEI: O zi la poalele Munților Șureanu

În acest weekend am fost într-o locație montană minunată. Aici, într-un sat tradițional românesc numit Ocolișu Mic, se află Pensiunea Agroturistică Tușa Dușa, aflată la 226 kilometri de Oradea.

Gazdele au sunt foarte primitoare. Am fost serviți cu mâncare gătită chiar de ei, 100% naturală. Fructele provin din livada aflată în spatele pensiunii. Acolo se poate observa un grajd, iar lemnul din care este făcut are motive tradiționale sculptate. Înăuntru se află o cameră plină cu fân și una în care sunt ținute animalele, de la care sunt obținute produsele lactate și cele pe bază de carne.

Legumele sunt crescute în spatele grajdului. De asemenea ,daca sunteți amatori ai ciupercilor, puteți sa vă  delectați cu câteva astfel de sortimente, cultivate pe butuc de copac.

Fotogalerie: Matei Chirtop

După o zi grea de stresul drumului lung, este de dorit o relaxare în ciubăr și savurarea unui vin fierbinte.

Localitatea este înconjurată de dealuri înalte, numai bune pentru pasionații de off-road, de unde poți observa localnicii care lucrează câmpul.

Priveliștea îți taie respirația, de aici văzându-se o mare parte din Depresiunea Hațegului și munții care o înconjoară. Satul este dominat de un munte înalt cu creasta acoperită mai mereu de nori albi ca spuma laptelui.

La doar 8 kilometri se află renumitele cetăți dacice Sarmisegetuza, Cetatea Dacică Costești, Cetatea Blidaru, Cetatea Dacică Cetățuia.

Pe lista atracțiilor turistice pot fi și Munții Șureanu, care au o floră și faună diversificate. Puteți să vă întâlniți cu ciobani aflați în transhumanță și să achiziționați delicioase produse lactate.

Vizitați Munții Șureanu! Nu lăsați satele românești pradă negurii timpului!

Pensiunea La Tușa Dușa

Ocolișu Mic nr. 121

Mobil 0724 293 076

MATEI CHIRTOP

MATEI CHIRTOP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: