BIANCA & GEORGE: Ctrl+Z

Un nou serial de pe Netflix, Control Z, ne vorbește despre un adolescent atent, care urmărește un hacker, ce dezvăluie secretele colegilor de clasă.

Control Z este un film spaniol, bazat pe drama adolescenților din El Colegio Nacional din Mexico City, scris de Miguel García Moreno, Adriana Pelusi si Carlos Quintanilla.

În termeni de computere, Control Z (sau, mai bine, Ctrl + Z) este comanda de tastare pentru „Anulare”.

Răzbunarea este un fel de mâncare care e mai bună servită la rece. Dar ce se întâmplă când, în loc să fie servit un platou cu răzbunare dulce, este gustul amar al regretului? Cea mai recentă dramă pentru adolescenți de pe Netflix, Control Z își propune să răspundă la această întrebare în primul sezon cu opt episoade de mister înfășurate în intrigi de liceu, dramă cu personaje ierarhizate și un mister simplu, dar eficient.

Povestea în sine se învârte în jurul Sofiei, o fată nu tocmai populară în clasa junior din El Colegio Nacional din Mexico City. Majoritatea oamenilor o consideră o ciudată și știu că nu demult tatăl ei a murit și a petrecut ceva timp într-o facilitate de sănătate mintală. Ea are adesea flashback-uri. Apoi, Sofia este incredibil de atentă la colegii ei de clasă.

Aproape de sfârșitul primului episod, lucrurile încep să devină interesante, în momentul în care un hacker preia controlul asupra unei adunări și varsă secrete înfricoșătoare despre una dintre fetele de la școală.

Pe măsură ce echilibrul puterii începe să se schimbe, hackerul anonim, cunoscut sub numele de @allyoursecrets, își face simțită prezența. Pe măsură ce mai multe secrete despre alți studenți încep să se extindă, Sofia și Javier formează o echipă și încearcă să afle ce se întâmplă și – mai important – cine este hacker-ul.

Din punct de vedere stilistic, seria folosește o mulțime de decupaje muzicale și segmente de montaj, precum și o mulțime de emoji-uri plutitoare și videoclipuri translucide, pentru a arăta la ce se uită fiecare student pe telefonul său. Există o mulțime de teme explorate în acest timp – hărțuirea online, manipularea, rasismul, dar Control Z gestionează acest material foarte bine.

Avansează rapid un an și toate personajele noastre au revenit. Deci, al doilea sezon se ridică la nivelul primului? Ei bine, da și nu.

Urmând direct din primul sezon, povestea de aici vede școala zguduită de vestea morții lui Luis. Cu Gerry prins ca dușman public numărul 1 și Raul evitat de toată lumea, urmează un an școlar mult mai ostil. Deci, în mod previzibil, nimic nu merge bine atunci când apare un nou hacker. Numindu-se „Răzbunătorul”, acest nou hacker își propune să răzbune moartea lui Luis. Ei cer ca Gerry să fie adus la ei, din poftă de răzbunare. Nimeni nu este în siguranță, amenințat de acest războinic al justiției maniacale.

Identificarea răzbunătorului vă va ține lipiți de scaun până la capăt. Veți simți o dorință compulsivă de a încerca să aflați cine este acea persoană.

Din distribuție fac parte Ana Valeria, Becerril, Yankel Stevan, Macarena Garcí, Fiona Palom, Patricio Gallardo, Samantha Acuña.

GEORGE COFAR, BIANCA HADADI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: