Școală în hiperspațiu!

5 octombrie este consacrată în toată lumea drept Zi Internațională a Educației. SCHOOL Bit este contribuția pe care CCD Bihor o lansează cu acest prilej în hiperspațiu.

Casa Corpului Didactic își extinde flota digitală. În 5 octombrie, sub egida CCD Bihor, se lansează site-ul www.schoolbit.ro, care reunește oameni, proiecte și evenimente din sfera educației. SchoolBit ține să aducă la aceeași masă profesori, elevi, părinți și instituții interesate de tema pregătirii permanente, într-o lume în care noul se erodează rapid.

Pe agenda CCD Bihor se află și lansarea unui periodic trimestrial, al cărui prim număr este deja definitivat, dar în intervalul dintre edițiile acestuia agenda școlii este foarte intensă și bogată în evenimente, care merită semnalate cu promptitudine. Deși contextul actual condiționează multe activități, profesorii și elevii lor lucrează, creează și construiesc în continuare, participă la întreceri, competiții și concursuri, scriu cărți, recenzii și eseuri, călătoresc pentru a reveni acasă cu o experiență care i-a îmbogățit și pe care sunt gata să o disemineze. SchoolBit – care se autodefinește ca jurnal digital al CCD Bihor, precizează dna directoare a acestei instituții, prof. Mioara Țigan – și-ar dori să reunească aceste resurse de creativitate și inovație, ai căror vectori sunt oamenii școlii.

Configurația de tip blog a acestui site a fost concepută astfel încât să asigure deplina egalitate între voci – locul catedrei, tribunei și al băncii este luat de masa rotundă, iar ierarhia nu mai e verticală, ci distribuită democratic, pe nuclee aflate în rețea. 

Primele postări prezintă reportaje ale unor profesori parteneri în proiecte de mobilitate Erasmus+, care au participat la diverse training-uri în țări din Europa de Vest, pe parcursul acestui an. Veți găsi informații despre cursuri iminente pentru perfecționarea cadrelor didactice, în domeniul educației financiare sau pentru gestionarea fenomenului de violență în școli, de pildă, alături de eseuri semnate de profesori sau de adolescenți cu condei, care și-au încredințat deja cu generozitate textele acestei platforme.

SCHOOL Bit

aduce

la aceeași

masă

profesori,

elevi,

părinți

și instituții

preocupate

de școală

Multe din aceste materiale sunt scurte avanpremiere ale unor subiecte care vor fi abordate pe larg și ilustrate mai amplu în periodicul Paperless; acesta va avea și un tiraj tipărit, gândit astfel încât să nu greveze bugetul instituției și nici al celor care vor dori să-l aibă în format fizic.

Toate aceste informații, scrise într-un stil alert, concis și stimulativ, vin îmbrăcate într-o haină vizuală contemporană, în ton cu exigențele unei lumi în schimbare accelerată, în care să se poată recunoaște și nativii digitali, elevii aflați acum pe băncile școlii, dar cu reverența necesară în raport cu experiența școlii clasice și a maeștrilor săi.

Puteți răsfoi SCHOOL Bit fie pe site-ul omonim, fie prin intermediul site-ului Casei Corpului Didactic Bihor, www.ccdbihor.ro, unde veți găsi un buton dedicat.

Invităm profesorii și elevii școlilor din municipiu și din județ să-și împărtășească ideile, proiectele și experiențele, trimițând materiale pe adresa de e-mail schoolbit@ccdbihor.ro, astfel încât acestea să fie postate cu promptitudine și să aibă parte de vizibilitatea pe care o merită.

SCHOOL (Bit) must go on!

Administratorul acestei platforme le mulțumește tuturor celor care au acceptat să contribuie la edificarea fundației SCHOOL Bit, când acesta nu era decât o promisiune:

prof. Florina Szabo, prof. Mioara Țigan, prof. Anca Mile, prof. Daniela Iederan, prof. Lucia Cighir, prof. Luminița Dubău, prof. Alexandru Popoviciu, prof. Ligia Ardelean, prof. Laura Lazăr, prof. Sorina Comșa, psih. Răzvan Coloja, prof. Ioana Sanislav, psih. Radu Bonta. prof. înv. primar Ilie Vesa, prof. Violeta Jăhălean, prof. Ioan Sorin Cuc

… alături de elevii Antonia Bodiu, Ioana Iova, Sonia Baiduc, Georgiana Caba, Eliza Moț, Andrea Beatrix Podaru, Paula Negru, Denisa Sotiuț, Alisia Ungur, Lavinia Sabo, Andreea Feher, Andrei Rusu, Antonia Lucaciu, Ioana Reștea, Mădălina Bătrâna, Gabriela Luțaș, Antonia Drimuș, Bogdan Slab.

Nimic nu ar putea înlocui parfumul tinereții, inteligenței și curăției voastre. Contribuția voastră aici, alături de cea a profesorilor voștri, este esențială

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: