GEORGIANA & ELIZA: Andrea a creat imaginea centenarului UNESCO

O colegă de-a noastră din XI B, Andrea Podaru, pe care o cunoașteti probabil din textele ei, a înregistrat de curând un succes deosebit. Ea a obținut locul întâi cu o creație de artă plastică la un concurs dedicat împlinirii a 100 de ani de la aderarea României la UNESCO.

Concursul a atras circa 100 de participanți, iar colega noastră a trimis în concurs o lucrare de tip poster, într-o stilistică de benzi desenate, dedicată acestei aniversări.

Andrea și lucrarea sa

Andrea ne-a spus câteva cuvinte despre modul în care a creat această imagine “Am folosit creion, tempera și carioca. Ceea ce vedeți este a doua versiune. În prima erau redate câteva biserici și mânăstiri din România, dar doamna profesoara îndrumătoare mi-a spus că este un subiect mai greu de abordat plastic, așa că am ales o soluție mai accesibilă”.

Ideea care a inspirat concursul a fost egalitatea de șanse pentru toți, sub raportul accesului la educație. În acest sens, desenul Andreei prezintă în mijloc sigla UNESCO suprapusă steagului României; radial sunt diferite personaje care dezbat tema egalității, plasate pe câmpuri de culori diferite.

„Am început să desenez de la grădiniță, mi-am dezvoltat latura artistică în școala primară, dar mai ales în anii de liceu, sub mâna doamnei  profesoare Violeta Jăhăleanu. Îi mulțumesc pe această cale pentru sprijinul, ideile și sfaturile constante”.

Andrea nu s-a hotărât încă dacă să continue pe acest drum, dar nu exclude această opțiune.

Talonată de subsemnatele

Sâmbătă, 25 septembrie, timp de două ore, a fost programat un atelier cu organizatorii și participanții la acest concurs, ocazie cu care am putut să o vedem pe Andrea vorbind despre lucrarea sa și ce conține aceasta.

GEORGIANA CABA, ELIZA MOȚ

ELIZA MOȚ și GEORGIANA CABA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: